Informatie over straling

Wij leven momenteel in een digitaal tijdperk. Veel mensen willen op elk moment van de dag overal draadloos kunnen bellen, sociale media gebruiken, filmpjes bekijken en informatie opzoeken op internet. Daarnaast zijn de draadloos met elkaar communicerende apparaten sterk in opkomst (de slimme meter geeft bijvoorbeeld de meterstanden automatisch draadloos door aan het energiebedrijf). Dit heeft tot gevolg dat er steeds meer zendmasten geplaatst moeten worden die met steeds meer kracht velden genereren om dit mogelijk te maken. De hoeveelheid straling is groter dan ooit en groeit nog elke dag.

Helaas staan de meeste mensen er niet bij stil wat de gevolgen hiervan zijn voor onze gezondheid. Wij worden namelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar blootgesteld aan sterke kunstmatige elektromagnetische velden (straling). Uit diverse onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat dit wel degelijk schadelijke gezondheidseffecten heeft.

Op deze stralingspagina is verder te lezen wat straling is, hoe de blootstellingsnormen tot stand zijn gekomen, welke gezondheidsklachten hierdoor kunnen ontstaan en welke maatregelen genomen kunnen worden om de straling te beperken.

Daarnaast hebben wij een selectie gemaakt uit de vele wetenschappelijke onderzoeken die al gedaan zijn naar de effecten van straling op de gezondheid. Op de pagina politiek/overheid zijn links verzameld naar o.a. de officiële richtlijnen voor de blootstelling aan straling, de kritiek hierop vanuit diverse hoeken en een overzicht van maatregelen, adviezen en uitspraken van overheden, internationale organisaties en rechtbanken rondom straling.

Voor degenen die zich verder willen verdiepen zijn er een aantal interessante video’s beschikbaar en is er een overzicht met links naar diverse websites, boeken en artikelen met meer informatie over straling.