StralingsBewust.info: Stoppen of doorgaan?

Ik zit met een dilemma. Zoals jullie waarschijnlijk weten beheer ik, Silvia Belgraver, al ruim drie jaar deze website en op dit moment sta ik op het kruispunt van stoppen of doorgaan. Om door te kunnen gaan heb ik jullie hulp nodig.

Verzamelplek van informatie
De website ben ik in 2017 gestart om medemensen, gemeenten en overheden te informeren over de gezondheidsrisico’s van straling en om te zorgen voor meer bewustwording in de samenleving. Inmiddels is de website uitgegroeid tot een breed landelijk platform waar veel informatie wordt verzameld en waar mensen via ‘kruisbestuiving’ in contact kunnen komen met andere visies en met elkaar.

De afgelopen jaren heb ik heel veel tijd besteed aan het verzamelen van informatie, het schrijven/redigeren van artikelen, agenda/nieuws bijhouden, gesprekken aangaan met overheden, onderhouden van het netwerk, adviseren van vele mensen en groepen en het lobbyen voor stralingsarme woongebieden. Hierdoor heb ik ook een volle mailbox en krijg ik veel telefoontjes. Alles bij elkaar heb ik er inmiddels bijna een dagtaak aan.

Dilemma
Van veel mensen hoor ik dat ze de website erg waarderen, omdat het een breed en laagdrempelig overzicht geeft van wat er speelt. Het is uiteraard fijn om te horen dat die missie is geslaagd. Tegelijkertijd ervaar ik ook dat weinig mensen willen meehelpen aan de website en ook donaties worden slechts zelden gedaan. Alle kosten voor de webhosting, reiskosten, etc. betaal ik zelf.

Helaas kan ik het mij financieel gezien niet langer meer veroorloven om er zoveel tijd aan te besteden. Dit betekent dat ik moet gaan stoppen met de website en alle bijbehorende werkzaamheden, zodat ik meer tijd beschikbaar heb voor betaald werk in mijn reguliere vak als salarisadministrateur.

Maar het gaat mij ook wel aan het hart om mij niet meer in te zetten voor onze gezamenlijke missie…

Alternatief
Een alternatief kan zijn dat een groep mensen die de website waarderen maandelijks een kleine donatie doen, zodat ik de website kan blijven beheren, artikelen kan blijven schrijven en mij kan blijven inzetten voor deze belangrijke zaak.

Mijn vraag is dan ook: Wil jij maandelijks een klein bedrag overmaken om dit werk voort te kunnen zetten? En ken jij iemand die dat (ook) zou willen doen?

Uiteraard kan ik de website ook vol met advertenties zetten, maar dat voelt voor mij niet goed, dan stop ik er liever mee. Maar het zou uiteraard jammer zijn als het landelijke verzamelplatform van stralingsbewuste initiatieven zou verdwijnen.

Het Plan
Mijn idee is om in de maand oktober 2020 te bekijken of er een aantal mensen bereid is om maandelijks een (kleine) donatie te doen, zodat de website kan blijven bestaan en ik door kan gaan met mijn stralingsbewuste werkzaamheden. Het gaat daarbij om een streefbedrag van € 300 per maand. Er zijn al een paar mensen die een toezegging hebben gedaan om mee te willen helpen.

Mocht dit onverhoopt toch niet lukken, dan zal ik medio november 2020 definitief stoppen met de website. De site zal ik dan nog een jaar laten bestaan als naslagwerk, maar er zal dan geen nieuwe informatie meer op geplaatst worden.

Uiteraard hoop ik met heel mijn hart dat er toch genoeg draagvlak is om door te kunnen gaan met dit belangrijke werk. Wil je mij daarbij helpen? Dat is in het belang van ons allemaal.

De donatiepagina heb ik inmiddels aangepast, zodat het nu ook mogelijk is om maandelijks geautomatiseerd te doneren via iDeal. Er staat ook een bankrekeningnummer vermeld, voor het geval je het bedrag liever zelf als periodieke overboeking wilt overmaken (geef dan s.v.p. ook aan dat het een periodieke betaling betreft).

Alvast hartelijk bedankt voor je support!

Silvia Belgraver
Namens StralingsBewust.info