StralingsBewust Verzamelpunt

Nieuwsbrief Oktober 2019

Het wordt steeds duidelijker dat de overheid niet luistert naar burgers. Overal nemen de protesten en demonstraties toe. In Stuttgart zijn zelfs artsen aan het demonstreren tegen 5G. In Nederland waren de demonstrerende boeren en bouwvakkers op het Malieveld de afgelopen weken niet te missen. De vraag is wel hoe we ook als stralingsgevoeligen een steviger statement neer kunnen zetten, want blijkbaar zijn brandbrieven, petities, internetconsultaties en kleinschalige demonstraties niet genoeg.

De weg van het 'aansprakelijk stellen' biedt een nieuwe invalshoek. Er zijn partijen die ons schade toebrengen en die kun je uiteraard aansprakelijk gaan stellen voor het veroorzaken van die schade. In de Grondwet is tenslotte opgenomen dat we het recht hebben op onaantastbaarheid van ons lichaam. En dat is precies wat hier geschonden wordt.

De Bond tegen Overheidszaken heeft inmiddels al 4.400 aanmeldingen ontvangen voor hun aansprakelijkheidsactie. Deze actie loopt nog tot en met maandag 18 november. En na de commotie in Maastricht heeft de stichting Stralingsarm Nederland de eerste rechtszaak in Nederland aangespannen tegen een wethouder en 21 raadsleden in Apeldoorn, aangezien zij 5G-zenders willen gaan plaatsen op 300 lantaarnpalen.

Zo lang niet onomstotelijk is vastgesteld dat 5G veilig is voor de volksgezondheid mogen we als burgers niet blootgesteld worden aan deze straling. We zijn geen proefkonijnen. Dus help ook mee, laat ook van je horen en zorg ervoor dat ook wij – net als de boeren – duidelijk in beeld komen bij de overheid. Het is tijd om onze krachten te bundelen en als één front te gaan opereren, zodat de overheid ook niet meer om ons heen kan!

En dan nog iets anders. Het schrijven van artikelen, beheren van de website, onderhouden van het netwerk, beantwoorden van alle mails, telefonisch informatie en interviews geven, etc. kost heel veel tijd en ook de webhosting (die steeds duurder wordt vanwege grote bezoekersaantallen) betalen we zelf.
Zonder jouw steun kunnen we dit helaas niet blijven voortzetten. Wil je ons helpen? Doneren kan via deze link.

Onderstaand onze nieuwsberichten van de afgelopen maand, informatie over het nieuwe boek Elektrisch Ecosysteem (alles werkt door middel van elektriciteit en magnetisme) en een overzicht van de Agenda, met lezingen en evenementen die binnenkort plaats vinden.

Artsen protesteren tegen 5G in Stuttgart - Hoog tijd voor actie in Nederland!

In de Stuttgarter Nachrichten viel vorige week te lezen dat een groep Duitse artsen op 23 oktober bij het Ministerie in Stuttgart heeft gedemonstreerd tegen 5G. Ze eisen preventie-strategieën om de bevolking te beschermen, verder onderzoek en een moratorium op de uitrol van 5G.
Duitse artsen protesteren tegen 5G
De groep artsen geeft aan dat zij steeds vaker patiënten in hun praktijk krijgen die overgevoelig reageren op elektrosmog, met klachten zoals hoofdpijn, tinnitus, concentratieproblemen en hartritmestoornissen. Er zijn ook al vele wetenschappelijk onderbouwde aanwijzingen dat straling een kankerbevorderend effect heeft. De artsen eisen dan ook dat 5G niet wordt uitgerold totdat de onschadelijkheid ervan is bewezen.

Wat een moedige en wijze artsen, hulde! Maar waar blijven de Nederlandse artsen? Het is hoog tijd dat we ook in Nederland het protest tegen 5G op de kaart gaan zetten. Meer lezen

Gemeente schuift verantwoordelijkheid weg; burgers regelen dan maar zelf voorlichting

Op 8 oktober werd de door de werkgroep 'StralingsBewust Son en Breugel' ingezonden brief aan de gemeente behandeld door de commissie burgerzaken. Helaas bleek ook hier weer dat de gemeente niet zelf de verantwoordelijkheid wil nemen voor de gezondheid van haar burgers, 'dat moet landelijk maar opgelost gaan worden'. En ook een aangeboden informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad werd afgewezen. Dat klinkt dan toch vooral als het ontlopen en wegschuiven van verantwoordelijkheid.

Als de gemeente geen voorlichting wil geven, dan regelen de burgers het maar zelf. Op 20 september organiseerde de werkgroep al een druk bezochte lezing over het onderwerp Straling & Gezondheid. En op vrijdag 8 november a.s. volgt er een nieuwe lezing, waarin een meetspecialist tips en adviezen komt geven over hoe je zelf kunt zorgen voor een veilige en stralingsarme woon- en werkomgeving. Meer lezen

5G - Waar staan de zendmasten voor test-uitzendingen?

Er is geen reden aan te nemen dat 5G safe is. In Nederland bruist het niettemin van de initiatieven om 5G communicatie van de grond te tillen. Daarvoor moet op grote schaal en door meerdere partijen geëxperimenteerd worden, om te zien of de bedachte soft- en hardware voldoet aan de eisen en of een mobiele communicatie in 2020 over het hele land kan zijn uitgerold. Momenteel zijn er geen openbare toepassingen.

Mobiele operators testen elk hun eigen systemen en hebben voor specifieke frequentiebanden en voor beperkte duur toestemming gekregen. Het accent ligt nu op de 700 MHz en 3,5 GHz-banden. De door de EU voorziene 26 GHz band zal pas veel later voor publiek beschikbaar komen. In deze blog van Hugo Schooneveld een overzicht van de plaatsen waar de testen in stedelijke omgeving worden uitgevoerd. Meer lezen

CDA Heemstede pleit voor 5G-vrij bos. Nu nog een stralingsarme woon- en werkomgeving.

Op 4 oktober stond er een groot artikel in het Haarlems Dagblad waarin te lezen viel dat CDA Heemstede ervoor pleit om het Groenendaalse Bos in Heemstede 5G-vrij te houden. "Het mobiele bereik in het Heemsteedse bos Groenendaal is slecht en dat is goed. Gevoelig voor straling of niet, het lijkt mij goed als er plekken blijven waar je even onbereikbaar kan zijn", aldus Oscar Boeder van CDA Heemstede.
Groenendaal 5G vrij
Een mooie eerste stap, want bossen zijn belangrijke plekken om als stralingsgevoelig persoon nog te kunnen ontspannen en herstellen. Maar daarnaast zullen er uiteraard nog veel meer stralingsarme plekken moeten komen, want je wilt als stralingsgevoelig persoon natuurlijk ook ergens wonen, leven en werken. Meer lezen

Demonstratie in Eindhoven tegen de uitrol van 5G op 20 november

Na de succesvolle demonstratie tegen de uitrol van 5G in september in Den Haag gaan we op woensdag 20 november 2019 in Eindhoven demonstreren tegen 5G. We willen dat ook in Eindhoven de uitrol van 5G niet doorgaat. Doe ook mee en meld je aan! Meer lezen

Ervaringsverhaal: Een zombie door die telefoonmast

Marten Visser gaat in dit artikel in gesprek met Elles Kater uit Nieuwe Niedorp, die ziek wordt van de straling van zendmasten. Zij is op de vlucht voor straling en slaapt al tijden buiten:

"We hebben elkaar dertig seconden geleden voor het eerst de hand geschud, maar mogen meteen doorlopen naar 'de slaapkamer'. Elles Kater (51) wijst naar een soort natuurlijke kuil in de duinrand, achterin de tuin. Er liggen een paar dekens en een kussen. Daar slaapt ze. Ze lacht. "Gaat prima hoor. Er lopen muisjes om me heen, mieren ook. Gelukkig ben ik er totaal niet bang voor." Maar goed: ze ligt er natuurlijk niet uit weelde." Meer lezen

Nieuw boek

Elektrisch Ecosysteem. Alles werkt door middel van electriciteit en magnetisme. - Sander Funneman
Dit boek opent de deur naar het elektrische leven van de natuur. Waarom kijken zebravinkvrouwtjes naar de uitstraling van hun partners, hoe zweven kikkers op magneetvelden en hoe gebruiken zeehonden hun radarsnor? Het boek staat vol met dit soort fascinerende voorbeelden, wetenschappelijk onderbouwd. Hierdoor ontstaat een ander wereldbeeld waarin niet langer alleen chemische reacties bepalend zijn maar waarin alles blijkt te draaien om elektriciteit en magnetisme. Het is een kennismaking met de ongeziene energiedimensies van mensen, dieren, planten en de aarde.
Elektrisch Ecosysteem
Daarnaast introduceert het boek ook een zorgwekkende realiteit omdat het gebruik van steeds meer kunstmatige stralingsbronnen risico’s met zich mee brengt. Zo blijkt dat straling van zendmasten het gedrag van koeien beïnvloedt en bomen beschadigt. Met talloze vragen wordt de dialoog hierover gevoed. Ook biedt het een hoopvol perspectief, want hoewel stralingsbronnen schade aan kunnen richten kunnen daarentegen specifieke frequenties helpen bij genezingsprocessen. Het boek spreekt over de kwetsbaarheid van het natuurlijk elektrisch ecosysteem waarin alles met elkaar verbonden blijkt te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Op de Agenda

do 31 oktober van 20.00 tot 22.00 uur:
De invloed van straling op mens, dier en plant, Dronten

za 2 november van 13.00 tot 17.00 uur:
Informatiemiddag therapieresistentie en straling, GeoVitaal, Zeist

vr 8 november vanaf 20.00 uur:
Lezing Zorg voor stralingsarme woon- en werkomgeving, Breugel

za 9 november van 13.30 tot 16.30 uur:
Regiodag Midden, Stichting EHS, Driebergen

wo 20 november om 12.00 uur:
Demonstratie tegen 5G, Eindhoven
Waardeer je deze nieuwsbrief en de website StralingsBewust.info?
Om dit voort te kunnen zetten hebben wij jouw hulp nodig. Via een vrijwillige donatie kun je ons laten weten dat je het belangrijk vindt dat wij doorgaan met ons werk en dat onze website blijft bestaan.
Klik hier voor meer informatie en voor de donatieknop.
Alvast bedankt voor je hulp!