Demonstratie in Eindhoven tegen de uitrol van 5G op woensdag 20 november

Na de succesvolle demonstratie tegen de uitrol van 5G in september in Den Haag gaan we op woensdag 20 november 2019 in Eindhoven demonstreren tegen 5G. We willen dat ook in Eindhoven de uitrol van 5G niet doorgaat.

Doe ook mee en meld je aan!

Waarom demonstreren?

5G is nog niet getest op gezondheid. Volgens staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) van Economische Zaken en Klimaat is 5G niet gevaarlijk en zij wijst daarbij op onderzoeken die in het verleden gedaan zijn toen er nog geen sprake was van 5G. Zij gaat volledig voorbij aan de 250 wetenschappers uit 42 landen die in het EU 5G Appeal waarschuwen voor de gevolgen van 5G voor de gezondheid. Ook zijn er oproepen om 5G op aarde en in de ruimte te stoppen. De oproep 5G Space Appeal is op 24 oktober 2019 al 173.890 maal ondertekend door wetenschappers, artsen, milieuorganisaties en burgers uit 201 landen.

Omdat de straling van 5G door de hogere frequenties niet ver in ons lichaam doordringt, wordt de belasting van de huid aanzienlijk groter. Ook omdat de blootstellingslimieten worden verhoogd zal blootstelling aan 5G permanente huidproblemen veroorzaken. Om 5G te installeren zullen overal antennes geplaatst worden, zoals in lantaarnpalen en bushokjes. Met 5G zullen er nergens meer stralingsarme gebieden zijn, terwijl velen nu al ernstige klachten hebben door 3G en 4G. De gezondheid van ons allen en vooral die van kwetsbare kleine kinderen staat op het spel. Maar ook onze privacy en veiligheid is in het geding.

Wanneer en waar demonstreren?

Op woensdag 20 november verzamelen we om 12.00 uur op het 18 Septemberplein in Eindhoven (naast het station, bij de Bijenkorf). We lopen daarna dwars door het winkelgebied naar het Stadhuisplein.

Kom net als in Den Haag, Brussel, Florence, Rome, Bern en diverse staten in Amerika in actie en meld je aan op eindhoven5Gnee@gmail.com.

De Werkgroep Eindhoven 5G Nee


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.