Let’s Talk About Tech – Special Event op 8 september

Innovatie gaat razendsnel en het is de vraag in hoeverre we nog grip hebben op de onzichtbare en ongrijpbare draadloze netwerken. Hoeveel keuzevrijheid qua gebruik en blootstelling aan straling hebben we eigenlijk nog? En wat is er nodig om gebruikersgemak, welzijn en een gezond leefmilieu hand in hand te laten gaan?

Let’s Talk About Tech wil deze en andere vragen over digitalisering aan de orde stellen tijdens dit eerste event op 8 september 2018 in het Natlab in Eindhoven. Tijdens dit event stelt Let’s Talk About Tech zich voor en staan twee recente internationale bioscoopdocumentaires over de impact van straling centraal. Er worden beelden vertoond van de film Ubiquity (2018) van Bregtje van der Haak die het leven laat zien van drie ballingen in de draadloze wereld. Daarna volgt de Nederlandse première van Generation Zapped (2017), een film van Sabine El Gemayel die bekroond is met meerdere prijzen. De film onderzoekt de mogelijke risico’s van langdurige blootstelling aan straling en de gevolgen voor onze gezondheid en die van onze kinderen.

Aansluitend volgt een debat en de uitreiking van het manifest. Mary-Ann Schreurs, voormalig wethouder van Innovatie en Design, Cultuur en Duurzaamheid in Eindhoven en Ton van Gool (directeur STRP en voormalig directeur van het VPRO medialab) zijn daarbij aanwezig. Er is mogelijkheid om op eigen gelegenheid na te praten in het café-restaurant van het Natlab.

Let’s Talk About Tech wil meer bewustzijn creëren over de (gevolgen van) draadloze toepassingen en het debat over digitalisering stimuleren met als doel veilige, humane en duurzame oplossingen. Ze willen creatieve en oplossingsgerichte verbindingen maken met en tussen burgers, professionals en milieu- en maatschappelijke organisaties. Eén van hen is de Nederlandse hoofdpersoon in de film Ubiquity.

MELD JE VÓÓR 5 SEPTEMBER AAN VIA INFO@LETSTALKABOUTTECH.NL
Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst aangenomen, zolang de voorraad strekt. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

ZATERDAG 8 SEPTEMBER
13.00 -16.00 UUR, inloop vanaf 12.45 uur
NATLAB, KASTANJELAAN 500, EINDHOVEN

Zie voor meer informatie de website www.letstalkabouttech.nl.


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.