Stralingsbewuste Agenda

Onderstaand een overzicht van diverse stralingsbewuste lezingen, bijeenkomsten en evenementen die binnenkort plaats vinden. Aanvullingen zijn welkom!

DatumTijdBetreft
2020Zie het ARCHIEF 2020 voor de evenementen van vorig jaar (met zoek-functie).
JANUARI 2021
t/m 4 januariOpenbare Internetconsultatie van de overheid inzake landelijk vastleggen ICNIRP-richtlijnen voor blootstelling aan elektromagnetische velden. Gevolg hiervan is dat gemeenten niet langer meer de bevoegdheid zullen hebben om zelf lagere limieten te stellen ter bescherming van de volksgezondheid of het milieu. Geef ook jouw mening en reageer uiterlijk op 4 januari. In dit bericht vind je meer informatie over de inhoud en gevolgen van dit voorgenomen besluit.
5 januariDatum waarop de reactie van Stichting Stop5GNL op het hoger beroep van de Staat ontvangen moet zijn door de rechtbank.
6 januarivanaf 13.30Vergadering Raadscommissie Gemeente Amsterdam. Agendapunt 4. is het onderwerp stralingsarme woongebieden.
12 januariNieuwjaarsactie: 150 boeken 'Straling van alle kanten bekeken' onder het motto "Gezondere aanpak stralingsrisico's", tezamen met een persoonlijk geadresseerde brief en boodschap, afgeleverd bij Tweede Kamerleden. Lees meer...
19 januari19.30-21.00Informatiebijeenkomst 5G, Gemeente Huizen. Bijeenkomst via Zoom met gelegenheid tot stellen van vragen. Duur: maximaal 1,5 uur. Presentaties van o.a. Actiegroep 5G Het Gooi zegt Nee, Antennebureau en GGD. Bekijk de bijdrage van een van de sprekers: '5G, is dat wel zo'n goed idee?' (10 min.).
25 januariHof van Beroep voor het circuit van het District of Columbia: Hoorzitting in de rechtszaak tegen de FCC (Federal Communications Commission) inzake 5G en gezondheidsrisico's door straling. De hoorzitting kan gevolgd worden via YouTube. Zie voor meer informatie dit bericht van Children's Health Defense.
28-31 januariThe EMF Medical Conference 2021. This virtual conference will convene leading physicians, clinicians, and scientists for a series of presentations on the prevention, diagnosis, and treatment of EMF associated illness. Experts in EMF assessment will present proven methods that can prevent or limit EMF exposure hazards.
t/m 29 januariOpenbare Internetconsultatie van de Rijksoverheid over concept-regeling tot wijziging van het Nationaal Frequentieplan om per september 2022 de 3,5 GHz-band exclusief te bestemmen voor mobiele communicatie via 5G. Over de verdeling zal een veiling plaatsvinden. Geef ook jouw reactie. Lees meer...
1 februari13.30-18.00Commissievergadering VWS. Agendapunt 19: 'Kabinetsreactie Gezondheidsraad advies 5G en gezondheid' wordt besproken. Help ook mee om de Technische Briefing van de Gezondheidsraad weer terug op de agenda te zetten! Lees meer...
18 maart14.00-16.00Klankbordgroepbijeenkomst Kennisplatform Elektromagnetische Velden

Zie voor meer informatie over het plaatsen van informatie-avonden, lezingen en andere stralingsbewuste evenementen deze pagina. Je kunt evenementen doorgeven via het contactformulier.


Waardeer je onze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat wij je ook in de toekomst van informatie en nieuws over straling kunnen blijven voorzien.