Stralingsbewuste Agenda

Onderstaand een overzicht van diverse stralingsbewuste lezingen, bijeenkomsten en evenementen die binnenkort plaats vinden. Aanvullingen zijn welkom!

DatumTijdBetreft
BEKIJK HET ARCHIEF voor de evenementen in het Jaar 2020 en 2021 (met zoek-functie).
FEBRUARI 2022
24 februariAanbieden van petitie 'Stop Smart City Apeldoorn en de uitrol van de kastjes van Radioled' aan de gemeente Apeldoorn door Werkgroep Bezorgde Burgers Apeldoorn.
MAART
1 maartStartdatum verzamelen handtekeningen voor Europese Burgerinitiatief 'Stop (((5G))) Stay connected but protected' geregistreerd. Dit burgerinitiatief is ingediend door 'Europeans for Safe Connections'. De EU Commissie wordt gevraagd om betere regelgeving tegen de schadelijke effecten van draadloze communicatie. Help mee en stem ook voor het burgerinitiatief. Lees meer...
9 maart14.00-16.00Klankbordgroep-bijeenkomst Kennisplatform EMV. Locatie: RIVM, Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 in Bilthoven, zaal V-1.34. Inloop vanaf 13:30 uur. Bekijk hier de Agenda en lees hier het Verslag van de vorige bijeenkomst.
10 maartvanaf 19.30 uurInformatiebijeenkomst RadioLED - Gemeente Apeldoorn. Digitale bijeenkomst 'Waarvoor worden de witte zenders aan de lantaarnpalen gebruikt?'
APRIL
30 april10.30-13.00Vrijwilligersdag voor leden van Stichting EHS. Locatie: Brasserie van Landgoed Schovenhorst te Putten.
Programma:
10.30-11.00 uur: Koffie met iets lekkers
11.00-12.00 uur: Ideeën uitwisselen
12.00-13.00 uur: Wandeling door het Bomenbos
vanaf 13.00 uur: Afsluitende Lunch
Deelname is gratis. Opgeven via Stichting EHS.
MEI
16 mei13.30 uurZitting hoger beroepsprocedure bij de Raad van State inzake de rechtszaak van Wilma de Jong. Je kunt meekijken via Zoom. Lees meer...

En lees hier de reactie van Wilma de Jong van 23 mei naar aanleiding van de zitting.
JUNI
1 juni20.00-21.30Interactieve lezing door stralingsdeskundige Rob Verboog. Georganiseerd door Stichting Stralingsbewust Zeist. Locatie: De Koppeling midden in Zeist-West, De Clomp 1904. Toegang gratis.
Rob Verboog zal in zijn inleiding een overzicht geven van de huidige stand van de stralingsproblematiek en duidelijke handvatten benoemen om bijv. stralingsrisico’s te verminderen, gezondheidsklachten te herkennen en om goed te kunnen overleggen met partijen zoals huisarts, werkgever, gemeente en woningcorporatie.
16 juniInternationale EHS dag.
Om EHS onder de aandacht te brengen organiseert Stichting EHS de fotowedstrijd 'Breng straling in beeld'. Lees meer...
18 juni10.30-17.301e Internationale bijeenkomst van elektrohypersensitieve personen. Met o.a. op het programma: Conferentie “Eerste in België: een huis dat volledig beschermd is tegen elektromagnetische golven” | Uitleg over de eerste witte zone in Wallonië | Voorvertoning van de eerste aflevering van Ma Vie en Mode avion met de titel "die andere burn-out". Locatie: Zuid-België. De voertaal is Frans. Inschrijven kan tot 3 juni. Iedereen is welkom. Lees meer...
18 juni14.00-17.00Ontmoetingsmiddag georganiseerd door Stichting Stralingsbewust Zeist om hun 1-jarig bestaan te vieren. Ze willen dit doen met alle stralingsgroepen en -geïnteresseerden uit de regio Utrecht. Een informele bijeenkomst om elkaar te ontmoeten, beter te leren kennen, te inspireren en krachten te bundelen. Locatie: Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24, Zeist. Globaal programma: 13.30 uur inloop, 14.00 uur presentaties, aansluitend gelegenheid voor ontmoetingen en gesprekken. Aanmelden via: info@stralingsbewustzeist.nl.
JULI
1 juli13.30-16.00Landelijke manifestatie Huisartsen in Actie als sluitstuk van de actieweek waarin huisartsen aandacht vragen voor de druk op de huisartsenzorg. SOSstraling roept EHS-ers op om ook naar de manifestatie te komen om het onderwerp straling onder de aandacht te brengen en brochures te verspreiden. Straling is een veroorzaker van vele gezondheidsklachten. Door dit serieus te nemen kan er bespaard worden op zorgtijd en zorgkosten. Wil je meedoen, meldt je dan aan via info@SOSstraling.nl. Locatie: Malieveld, Den Haag. Lees meer...Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat deze website ook in de toekomst kan blijven bestaan.