Over ons

Onze samenleving is aan het veranderen. De digitalisering is in opkomst en mensen maken steeds meer gebruik van draadloze technologieën en elektrische apparatuur. Hierdoor worden wij ook steeds meer blootgesteld aan de bijbehorende elektromagnetische velden (straling).

Het standpunt van de Gezondheidsraad en het Agentschap Telecom is dat straling binnen de huidige blootstellingsnormen geen gezondheids­klachten zou kunnen opleveren. Helaas blijkt de overheid ons niet van eerlijke en volledige informatie te voorzien. Uit vele duizenden onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken is allang gebleken dat dit standpunt niet overeen komt met de werkelijkheid. Vele mensen signaleren al jarenlang dat zij wel degelijk (ernstige) gezondheidsklachten ervaren door deze straling.

Als de overheid ons niet juist informeert, dan moeten wij het als burgers zelf maar gaan doen. En zo is deze website ontstaan. Eerst als regionale website en nu als landelijk platform. De beheerder van deze website is Silvia Belgraver. Er worden nieuwsberichten en artikelen geschreven door een wisselende groep stralingsbewuste burgers*.

Wij roepen alle gemeenten, overheden, beleidsmakers, scholen, (huis)artsen en overige medemensen op om zich te informeren over het fenomeen straling en om op een bewuste en veilige manier gebruik te maken van de digitale technologie.

Waardeer je onze website en ons werk, dan is een donatie van harte welkom! Met behulp van donaties kunnen wij deze website onderhouden en verder ontwikkelen, zodat wij iedereen ook in de toekomst van eerlijke en onafhankelijke informatie kunnen blijven voorzien.

Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

*Disclaimer: Alle genoemde burgerinitiatieven/actiegroepen en de schrijvers van artikelen en nieuwsberichten handelen onder eigen verantwoordelijkheid. StralingsBewust.info verzamelt alleen de informatie en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het handelen van de genoemde partijen of de door hen weergegeven informatie.