Over ons

Onze samenleving is aan het veranderen. De digitalisering is in opkomst en mensen maken steeds meer gebruik van draadloze technologieën en elektrische apparatuur. Hierdoor worden wij ook steeds meer blootgesteld aan elektromagnetische velden (straling).

Het standpunt van de Gezondheidsraad en het Agentschap Telecom is dat straling binnen de huidige blootstellingsnormen geen gezondheids­klachten zou kunnen opleveren. Helaas blijkt de overheid ons niet van eerlijke en volledige informatie te voorzien. Uit vele duizenden onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken is allang gebleken dat dit standpunt niet overeen komt met de werkelijkheid. Vele mensen signaleren al jarenlang dat zij wel degelijk (ernstige) gezondheidsklachten ervaren door deze straling.

Burgerplatform

Als de overheid ons niet juist informeert, dan moeten wij het als burgers zelf maar gaan doen. En zo is deze website ontstaan. Eerst als regionale website en nu als landelijk platform. Er worden nieuwsberichten en artikelen geschreven door een wisselende groep stralingsbewuste burgers en groepen. De website wordt beheerd door Silvia Belgraver.

Missie

De missie van burgercollectief StralingsBewust.info is om een eerlijk, onafhankelijk en laagdrempelig platform ter beschikking te stellen met een breed aanbod aan informatie, zodat er in de samenleving meer bewustwording ontstaat over de gezondheidsrisico’s van elektromagnetische straling.

Wij roepen alle gemeenten, overheden, beleidsmakers, scholen, (huis)artsen en overige medemensen op om zich goed te informeren over het fenomeen straling en om op een bewuste en veilige manier gebruik te maken van de digitale technologie.

Donaties

Aangezien wij geen commercieel bedrijf zijn en ook geen subsidies ontvangen, zijn wij voor ons voortbestaan afhankelijk van donaties. Waardeer je onze website, dan is een donatie van harte welkom.

De donaties zullen besteed worden aan de webhosting en het onderhouden en verder ontwikkelen van de website, zodat wij iedereen ook in de toekomst van eerlijke en onafhankelijke informatie kunnen blijven voorzien.


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.