Regionale contactdag stralingsgevoeligen

Gisteren ben ik naar de regionale contactdag van Stichting EHS geweest in Duivendrecht. We waren met 14 stralingsgevoelige mensen bij elkaar. Ik vind dit soort contactdagen altijd erg waardevol. We zijn tenslotte allemaal aan het zoeken naar manieren om minder overlast te ervaren van straling. Van de ervaringen en tips van anderen leer ik altijd weer een hoop.

Zo hoorde ik dat in toenemende mate is gebleken dat mensen die stralingsovergevoelig zijn ook lijden aan de ziekte van Lyme. De klachten van de ene aandoening schijnen die van de andere te versterken. Die link had ik zelf nog niet gelegd, maar ik kom inderdaad wel steeds meer mensen tegen waar die combinatie aan de orde is.

Wat door iedereen werd bevestigd is dat de klachten al veel minder worden als je er voor zorgt dat je de stralingsbronnen in je eigen huis fysiek verwijderd (wifi uit, geen draadloze huistelefoon gebruiken, geen smartphone, etc.). Ook de electragroepen in de meterkast ’s nachts uitzetten (of via netvrijschakelaar) helpt om beter te slapen.

Daarnaast is de ervaring dat afschermmiddelen zoals stralingswerende verf, vitrage en gaas erg doeltreffend zijn. Een stralingswerende klamboe blijkt voor de een wel goed te helpen en voor de ander niet. Slapen in zo’n klamboe kan in het begin ook juist de klachten verergeren, omdat je lichaam niet meer gewend is aan een stralingsvrije omgeving. Echt stralingsvrij ben je tenslotte bijna nergens meer.

Veel stralingsgevoeligen hebben ook te maken met zware metalen die zijn opgeslagen in het lichaam. Het is dan ook belangrijk om je lichaam te ontgiften. Het kan ook helpen om amalgaam-vullingen te laten verwijderen (bij een biologische tandarts). In amalgaam zit kwik en dit kan in de loop der jaren vrij komen en in de hersenen belanden. Kwik is een metaal, dus daardoor heb je dan ineens microscopisch kleine ‘antennes’ in je hersenen zitten die straling opvangen, waardoor het de elektrische huishouding van de hersenen kan verstoren.

Verder kwam ook het belang van goed voor jezelf zorgen naar voren. Gezond eten, voedingssupplementen gebruiken (zoals magnesium, vitamine C en chlorella) en zorgen voor ontspanning. Ook douchen blijkt veel mensen te helpen aangezien dit aardend werkt. Dat is inderdaad ook mijn eigen ervaring.

Uit onderzoeken is gebleken dat schimmels harder groeien bij straling. Zie bijvoorbeeld deze informatie. Het eten van producten die veel suiker en koolhydraten bevatten in omgevingen met veel straling is dan ook extra verstorend.

Het was ook uitermate informatief dat bouwbioloog Jan Hulsbos aanwezig was op de contactdag. Hij gaf veel technische adviezen. Zoals ook de tip om niet te slapen op een pocket-vering matras. De pocket-veren hebben allemaal een andere Noord-Zuid-richting waardoor er een verstoring van het aardmagnetisch veld ontstaat. Dat komt je nachtrust niet ten goede.

Het was weer een leerzame middag!

Silvia Belgraver


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.