Demonstratie bij het RIVM. Ook voor 5G: “eerst de volksgezondheid, en dan de rest”

Op zaterdag 25 april was de tweede wereldwijde actiedag om 5G te stoppen. Vanwege het coronavirus betrof dit vooral online protesten, waarbij mensen van over de hele wereld aangaven geen toestemming te geven voor de uitrol van 5G (“We Do Not Consent“).

Demonstratie bij RIVM in Zeist

Ook in Nederland waren er diverse acties. Burgerinitiatief Stralingsbewust Zeist demonstreerde gisteren rond 15.00 uur – keurig op 1,5 meter afstand van elkaar – bij het RIVM in Bilthoven. Zij hadden de actie ‘Fiets mee tegen 5G’ georganiseerd, waarbij ze al fietsend een aantal landmarks in de omgeving Zeist en Bilthoven met elkaar wilden verbinden. De fietstocht ging langs TNO, RIVM, GGD en het Outbreak Management Team. (Bekijk hier de fotoreportage.)

Stralingsbewust Zeist: Het RIVM heeft zelf aangegeven dat het belangrijk is om vinger aan de pols te houden of 5G niet toch schadelijk is voor de volksgezondheid. Het is ook de taak van het RIVM om ons, net zoals bij Covid-19, te beschermen tegen de straling van 5G. Onze minister-president zei afgelopen dinsdag in zijn persconferentie over de coronamaatregelen letterlijk:

Mark Rutte: “…  Eerst de volksgezondheid, dan de rest  …”


De actiegroep roept Mark Rutte hierbij op om dit principe ook toe te passen op 5G. Dus nu stoppen met 5G (moratorium) en éérst goed en gedegen onderzoek doen naar de effecten van 5G op de volksgezondheid. En zoals Mark Rutte in de persconferentie over het coronavirus zelf ook al aangaf: “Voorzichtigheid nu, is beter dan spijt achteraf”. Dat geldt zeker ook voor 5G!

De GGD moet daarnaast ook voor onze gezondheid zorgdragen bij de huidige straling die er nu al is. Het is belangrijk dat mensen die gezondheidsklachten ervaren door straling serieus worden genomen. Wij willen graag een goed gesprek, aldus Stralingsbewust Zeist. Bekijk onderstaand hun video (2:44 min.).

In de media
RegioTV De Bilt: http://regiotvdebilt.nl/video/150427677/oog-op-de-bilt-demonstratie-voor-meer-onderzoek-naar-gevolgen-5g
112Vallei.nl: https://112vallei.nl/page/Nieuwsdetail/57665/demonstranten-op-de-fiets-naar-tno-zeist-voor-5g-global-protest-day


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.