Europese burgers reizen naar Europees Parlement om risico’s straling onder de aandacht te brengen

Bezoek aan Europees Parlement op 7 februari 2023

Op dinsdag 7 februari vond er in het Europees Parlement een belangrijke workshop/presentatie plaats voor leden van het Europees Parlement, de Commissie en belanghebbenden.

De workshop werd georganiseerd door Europese Parlementsleden Michèle Rivasi (Groenen/EVA), Anne-Sophie Pelletier (Linkse fractie) en Ivan Sinčić (NI), en ging over de keerzijde van moderne draadloze communicatietechnologieën.

De pas opgerichte NGO Europeans for Safe Connections nam, samen met burgers uit heel Europa die helemaal naar Brussel waren afgereisd, deel aan deze bijeenkomst. Bekijk hier het Programma en de Sprekers van de workshop.

Europeans for Safe Connections

Het evenement werd georganiseerd om belanghebbenden in de gelegenheid te stellen om de coalitie Europeans for Safe Connections (ESC) te ontmoeten. ESC presenteerde tijdens de workshop de schaduwzijde van het draadloze tijdperk & de uitrol van 5G en riep het Parlement op om actie te ondernemen via 23 nieuwe EU-wetgevingsvoorstellen.

Van links naar rechts: Rob van der Boom (ESC), Jean Huss (rapporteur Resolutie 1815), Charlotte Ryø (ESC), Pernille Schrive (ESC), Marc Arazi (Phonegate), Miguel Coma

Europeans for Safe Connections is op weg om een grote overkoepelende organisatie te worden met een krachtige boodschap over de neveneffecten van draadloze communicatie en digitalisering op de samenleving en de natuur.

EHS gemeenschap

Ook vertegenwoordigers van de elektrohypersensitieve gemeenschap waren aanwezig en gaven in de zaal en op video aangrijpende getuigenissen over hun sombere levenssituatie die met 5G en 6G ondraaglijk zal worden.

Wat is er besproken

Rob van der Boom (Nederland / ESC) maakte in zijn presentatie deze belangrijke conclusie: “We hebben onaanvaardbare neveneffecten van radiofrequenties op de gezondheid van mensen en ook op de natuur. De huidige regels van de EU houden daar geen rekening mee.”

Ook Jean Huss (Luxemburg), de rapporteur van Resolutie 1815 over de risico’s van EMV, is zeer teleurgesteld over de koers van de EU: “De richting in de Europese Commissie en de lidstaten is gewoon een instelling die alleen rekening houdt met financieel-economische belangen en gezondheidskwesties negeert.”

Peter Stuckmann, huidig ​​lid en voormalig lid van de Europees Economisch en Sociaal Comité en de Parlementaire Raad van Europa Assemblage presenteerde aan het eind van de workshop de visie waar de EU op dit moment aan werkt over de ontwikkelingen op technologisch gebied de komende 10 jaar.

Na het beluisteren van de presentatie van DG Connect over hun massale plannen voor de uitrol van meer 5G, en binnenkort 6G met nog meer draadloze straling, stelde Pernille Schriver (Denemarken) deze brandende vragen: “Al deze mensen vertellen u dat ze ziek worden, en we hebben u de wetenschap uitgelegd, ik heb nu twee vragen: 1) Hoe kan de EU doorgaan met de uitrol van 5G, en nu praten jullie over 6G, terwijl de EU de milieu- en gezondheidsbeoordeling heeft gemist? En 2) Hoeveel EU-financiering heeft u in de gezondheids- en milieubeoordeling gestoken?”

Slotverklaring van Europarlementariër Michèle Rivasi (Frankrijk) met een emotionele oproep aan Peter Stuckmann en collega’s om vooral te luisteren naar wat hier is gezegd: “Belooft u alstublieft dat u nooit meer een technologie lanceert zonder een effectbeoordeling. We moeten de stem van onze burgers opnieuw in het debat brengen … we hebben Europa opgebouwd op basis van mensen, op basis van vrede, op basis van welzijn, op basis van de toekomst.”

Bekijk video’s van de workshop

Bekijk onderstaand de korte samenvatting van de workshop bij het Europees Parlement op 7 februari 2023 (6:24 min.).

Of bekijk hier de volledige workshop (in 2 delen):

Breng ook jouw stem uit voor Europese wetgeving over 5G

De bezorgdheid over de ontwikkelingen rondom 5G heeft ertoe geleid dat een aantal EU-burgers zich verenigd heeft in de organisatie Europeans for Safe Connections.

Deze organisatie heeft er o.a. voor gezorgd dat het Europees burgerinitiatief Stop(((5G))) Stay connected but protected is gelanceerd waarin 23 nieuwe EU-wetgevingsvoorstellen op drie belangrijke gebieden voorgesteld worden:

  • Bescherming van het leven tegen microgolfstraling
  • Bescherming van het milieu tegen alle gevolgen van 5G en digitalisering
  • Bescherming van onze privacy, veiligheid en vrijheid

Je kunt via deze link meer lezen over het Europese Burgerinitiatief.

Je kunt nog tot en met 28 februari 2023 jouw stem uitbrengen via de website signstop5g.eu/nl.

Foto’s: Europeans for Safe Connections

Update: Op 13 april 2023 vond er een tweede workshop plaats in het Europees Parlement met als kernvraag: Wat is de wetenschappelijke stand van zaken met betrekking tot EHS? Lees meer en bekijk video.


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.