Gezondheidsklachten door straling in beeld bij nieuw TV-programma Tim den Besten

Op donderdag 25 april is Wally Verboog te zien in het nieuwe televisieprogramma De Outsiders. Hierin wordt zij door Tim den Besten geïnterviewd over de gevolgen van haar gezondheidsklachten door straling.

De Outsiders

Aanstaande donderdag start het nieuwe wekelijkse televisieprogramma De Outsiders. Hierin gaat Tim den Besten in zes afleveringen op zoek naar mensen die buiten de gebaande paden leven. Hij interviewt in iedere aflevering drie outsiders (ieder 10 minuten) en geeft een inkijk in hun leven. Deze mensen staan gewild of ongewild “buiten de maatschappij” en (moeten) kiezen voor een ongebruikelijke weg. Wat zeggen deze verhalen over de vaak opgelegde regels die bepalen hoe we leven en wordt het misschien tijd deze te herzien?

Presentator Tim den Besten (32 jaar) is bekend bij het grote en vooral jonge publiek door zijn spraakmakende programma’s.

Op bezoek bij Wally Verboog

De tweede aflevering van het televisieprogramma De Outsiders gaat over het thema ‘Gezondheid’. Tim interviewt hierin onder andere Wally Verboog. Zij ondervindt ernstige gezondheidsklachten van straling en haar leefgebied wordt steeds verder beperkt omdat de hoeveelheid straling maar blijft toenemen.

Twee lange opnamedagen resulteerden in 14 uur filmopnames, waaruit een reportage is gemaakt van 10 minuten. Naast een mooie vormgeving ook met een duidelijke, knalharde boodschap.

Tim den Besten op bezoek bij Wally Verboog

Wally doet een oproep aan mensen, die al geruime tijd zonder resultaat bij de huisarts lopen, om eens te checken of hun klachten door straling komen. Daarnaast doet zij een oproep aan artsen en medische organisaties om serieus om te gaan met straling als gezondheidsrisico.

De uitzending is op donderdag 25 april te zien bij de VPRO op NPO3 van 20.55 tot 21.30 uur. Desgewenst ook later hier terug te kijken. Wij vertrouwen op veel respons.

Discussie in de Tweede Kamer

Deze uitzending is ook belangrijk in verband met de huidige discussie in de Tweede Kamer inzake 5G en de gezondheidsrisico’s van straling. Inmiddels moeten drie (!) Ministeries (het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport) nu eindelijk gaan uitleggen aan de Tweede Kamer hoe het zit en moet de Tweede Kamer begin mei een besluit inzake 5G nemen.

Deel dit bericht derhalve en zorg dat de politiek de juiste beslissing neemt!

Rob Verboog

Lees ook: Eerlijk over straling – BunniksNieuws.nl, 30 april 2019
(Een artikel over Rob en Wally Verboog naar aanleiding van deze uitzending)


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.