Overhandiging Petitie gezondheidsrisico’s 5G in Noordoostpolder

Op maandag 20 mei wordt om 18.50 uur de petitie ‘Eerst onderzoek gezondheidsrisico’s voor uitrol 5G in Noordoostpolder’ overhandigd aan de gemeente Noordoostpolder. Op dit moment zijn er meer dan 600 ondertekeningen. De fractievoorzitters van de gemeente Noordoostpolder nemen de petitie in ontvangst op het gemeentehuis aan het Harmen Visserplein 1 in Emmeloord.

De Petitie

Wij, bezorgde inwoners van de Noordoostpolder

constateren

Dat er geen bewijs is dat het 5G netwerk veilig is voor mens, dier en natuur.

Dat er weinig tot niks bekend is over de gezondheidsrisico’s van 5G.

Dat 5G veel meer straling heeft (600 – 3000 mv) dan de toegestane stralingsnorm van de Europese Raad (max 200 mv).

Dat wij in feite proefkonijnen zijn voor dit experiment.

Dat steden als Brussel en Rome 5G weigeren tot er meer onderzoek is gedaan naar gezondheidsrisico’s.

en verzoeken

Geen uitrol of testen van het 5G netwerk toe te staan voordat er gedegen en onafhankelijk onderzoek is gedaan naar de gezondheidsrisico’s voor mens, dier en natuur. Het voorzorgsbeginsel na te leven.

Gedegen, onafhankelijk onderzoek te doen vanuit verschillende expertises naar de gezondheidsrisico’s voor mens, dier en natuur van 5G.

Een groep inwoners van de Noordoostpolder is deze petitie gestart omdat zij zich zorgen maken over de gezondheidsrisico’s van 5G. “Er is geen bewijs dat het 5G-netwerk veilig is voor mens, dier en natuur. De straling van dit mega netwerk (om de 200 meter zendmasten) is vele malen hoger dan de stralingsnorm die is toegestaan door de Europese Raad. Kan dit zomaar uitgerold worden zonder eerst zeker te weten dat er geen gezondheidsrisico’s zijn?”

Stralingsbewust 5G NOP

Stralingsbewust 5G NOP is een groep mensen uit de Noordoostpolder die ernstige zorgen hebben over de technologische ontwikkeling van het 5G-netwerk. Wij staan voor: eerst denken en onderzoeken en dan pas doen. Wij vinden het van belang dat de gemeente Noordoostpolder zich hard maakt voor de bescherming van de burgers uit de gemeente. Door gedegen en onafhankelijk onderzoek te doen naar de gevolgen van 5G. Is dit veilig voor mens, dier, milieu? Niemand heeft 100% kunnen aangeven dat het veilig is!

Naast de petitie heeft de groep een facebookpagina (Stralingsbewust 5G NOP) opgericht en zijn zij bezig met het informeren van inwoners via onder andere filmpjes op YouTube. Afgelopen zaterdag was er een spontane actie op de Lange Nering in Emmeloord om mensen bewust te maken van deze voorgenomen uitrol.

Kom ook om je steun te betuigen en te laten zien dat dit belangrijk is! We verzamelen om 18.30 uur voor het gemeentehuis in Emmeloord.

Voor meer informatie:

Maroesja van den Berg,
Petitionaris
Tel. 06-2940 1625

Naschrift:
De petitie is bijna 700 keer ondertekend en op 20 mei 2019 overhandigd aan de fractievoorzitters van de Gemeenteraad. Zie ook dit nieuwsbericht van Omroep Flevoland daarover; met een vooruitstrevende uitspraak van de fractievoorzitter van de PvdA.

Lees ook:
Noordoostpolder.nl: Actie tegen uitrol 5G netwerk in NOP (14 mei 2019)
En zie ook de webpagina van Stralingsbewust 5G NOP


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.