Stralingsbewust 5G Noordoostpolder

Stralingsbewust 5G Noordoostpolder is een groep mensen uit de Noordoostpolder die zich ernstige zorgen maakt over de technologische ontwikkeling van een 5G-netwerk. Wij staan voor: eerst denken en onderzoeken en dan pas doen. Wij vinden het van belang dat de gemeente Noordoostpolder zich hard maakt voor de bescherming van de burgers uit de gemeente. Door gedegen en onafhankelijk onderzoek te doen naar de gevolgen van 5G. Is dit veilig voor mens, dier en milieu? Niemand heeft 100% kunnen aangeven dat het veilig is.

Onze acties

Wij hebben op 14 maart 2019 een brief gestuurd aan de gemeente waarin wij onze zorgen over de elektromagnetische straling hebben geuit en de gemeente hebben opgeroepen tot onderzoek.

Naar aanleiding van deze brief zijn we op maandag 8 april 2019 met een groepje mensen in gesprek gegaan met de gemeenteraad. Vanuit de commissie BFE (Bestuur, Financiën en Economische Zaken) zijn er vragen naar het college van B&W gestuurd. De gemeente wordt onder andere gevraagd of zij op de hoogte is van gezondheidsrisico’s en of zij bereid is onderzoek te doen naar de gevolgen van 5G. Dat wij een beroep doen op het voorzorgsbeginsel en of zij op de hoogte is van de omvang van het 5G-netwerk in de Noordoostpolder.

Verder zijn wij druk bezig om al het nieuws over 5G te verzamelen, zodat we goed beslagen ten ijs komen als we in gesprek zijn met overheid en media en willen wij contact leggen met andere groepen in Nederland om samen te werken.

Petitie

Onlangs hebben wij een petitie opgesteld: ‘Eerst onderzoek gezondheidsrisico’s voor uitrol 5G in Noordoostpolder’.

Op maandag 20 mei 2019 wordt om 18.50 uur de petitie overhandigd aan de gemeente Noordoostpolder. Op dit moment zijn er meer dan 600 ondertekeningen. De fractievoorzitters van de gemeente Noordoostpolder nemen de petitie in ontvangst op het gemeentehuis aan het Harmen Visserplein 1 in Emmeloord. Kom ook om je steun te betuigen en te laten zien dat dit belangrijk is! Lees er hier meer over.

In de media

Ook de media heeft aandacht besteed aan de groep in de Noordoostpolder:

Omroep Flevoland heeft een interview gedaan en op 10 april 2019 een stukje geplaatst: ‘Petitie om beter onderzoek 5G af te dwingen’.

Op 24 april 2019 plaatste De Stentor dit nieuwsbericht: ‘Bewoners Noordoostpolder maken zich zorgen over 5G’.

En ik ben geïnterviewd voor een item van Nieuwsuur over de uitrol van 5G. Dat is op 24 april uitgezonden.

Op 14 mei plaatste Noordoostpolder.nl dit bericht: Actie tegen uitrol 5G netwerk in NOP.

Contact

Hier vind je onze facebook-groep: https://www.facebook.com/groups/2360609153984122/

Voor meer informatie en verbinding:

Maroesja van den Berg
maroesjakristal@hotmail.com