Landelijke Demonstratie STOP 5G op 9 september in Den Haag


Kom naar de landelijke demonstratie op 09-09-2019 in Den Haag en demonstreer mee tegen 5G!

Neem vrij en kom deze maandag de politiek wakker schudden!
Tijd: 12.00 – 14.30 uur

Programma

12.00 uur: Verzamelen op de Koekamp/centraal park, schuin tegenover Den Haag CS. Let op: dit is aan de Laan van Reagan en Gorbatsjov, niet te verwarren met de Koekamplaan of hertenkamp verderop. Er is een parkeergarage ‘Interparking’ bij het eindpunt en niet ver van het startpunt.

12.30 uur: Start van de loop. De route is: Korte Voorhout, Toernooiveld, Lange Vijverberg, Kneuterdijk en lange deel Lange Voorhout. (Klik op afbeelding voor grotere weergave.)

13.15 tot 14.30 uur: Manifestatie op het brede deel van het Lange Voorhout. Dit is ter hoogte van ‘Onze Ambassade’ dat op de hoek zit van het Lange Voorhout en het Toernooiveld. Hier zullen sprekers o.a. de gezondheidseffecten en de gevolgen voor privacy belichten. Tevens hebben wij staatssecretaris Mona Keijzer uitgenodigd om een informatiemap in ontvangst te komen nemen. Uiteraard verwachten wij ook de pers.

Een grote opkomst is nu cruciaal voor een massaal protest tegen schending van: 

1. Het recht op Gezondheid

249 Erkende wetenschappelijke experts stellen dat de huidige limieten voor 2G, 3G en 4G burgers niet genoeg beschermen tegen korte termijn risico’s zoals oorpijn, hoofdpijn, slaapproblemen en hartproblemen en tegen lange termijn risico’s zoals een toename van onvruchtbaarheid, Alzheimer en kanker. Na de uitrol van 5G verwacht men een toename van bovenstaande en voorziet men ernstige schade aan de huid, zoals huidkanker. Met 20.000 satellieten in de ruimte en duizenden zenders op de grond zal er voor burgers weinig tot geen stralingsvrije plek meer zijn. Voor de toenemende groep mensen met ernstige klachten heeft dit dramatische gevolgen. Voor meer info over dit onderwerp: http://www.eerlijkoverstraling.nl

2. Het recht op Privacy

De gigantische hoeveelheden data die beschikbaar komen door het Internet of Things zullen eindigen in handen van de hoogste bieder. Verschillende apparaten van jou en anderen die ongemerkt informatie over je opslaan en gebruikt worden door o.a. het bedrijfsleven, de banken, zorgverzekeraars en overheden. Dit is een ernstige schending van ons recht op privacy. Voor meer info over dit onderwerp: http://www.5gnee.nl

3. Het recht op Democratie

De EU verplicht Nederland 5G uit te rollen. Daar bovenop komt staatssecretaris Keijzer met een wetsvoorstel dat regelt dat gemeenten geen inspraak meer krijgen in het plaatsen van antennes. Daarmee wordt de gemeentelijke democratie in het antennebeleid gewoon opgeheven. Hierover zal binnenkort in de Tweede Kamer gestemd worden. Deze ondemocratische vorm van “top down” beslissingen vraagt om massaal protest!

4. Het recht op Bescherming van het leefmilieu

Er zijn grote zorgen bij boeren uit het 5G testgebied in Groningen en Friesland over het welzijn van koeien en verdwijnen van de vogelpopulatie in de regio. Er zijn zorgen van burgers over bomenkap om 5G mogelijk te maken. Biologen noemen straling als één van de mogelijke oorzaken van de massale bijensterfte.

Kom in actie voordat de eerste frequentieveiling die de start van 5G mogelijk maakt en dit najaar gepland staat een feit is.

Zet Nederland op de kaart met een groot protest tegen 5G in Den Haag, net als Brussel, Florence, Rome, Bern en diverse staten in Amerika dat succesvol hebben gedaan!

Graag aanmelden via deze link, zodat we een indicatie hebben over het aantal demonstranten.

Tijdens de demonstratie

Dit betreft een vreedzame demonstratie en wij verwachten:
– Respect naar anderen
– Geen troep maken
– Geen overlast veroorzaken

We willen positieve aandacht om burgers en politiek bewust te maken van onze zorgen.

Afspraken met de politie:
– Spandoeken, borden e.d. zullen niet zijn voorzien van dikke stokken.
– Teksten/uitingen zullen niet discriminerend, beledigend of opruiend zijn.
– Geen gezichtsbedekking in de vorm van sjaals, helm / bivakmuts e.d.

Wat mag wel? Spandoeken (met dunne latjes), kartonnen borden (mits ook met dunne latjes) en uitingen van protest op kleding. Er kunnen namen of foto’s meegedragen worden van mensen die vanwege EHS niet mee kunnen demonstreren. Paraplu’s mogen ook meegenomen worden. Vanuit de organisatie zullen er aan alle demonstranten Stop 5G-stickers uitgedeeld worden op de startplek die goed op kleding geplakt kan worden.

Oproep: Voor een demonstratie is het nodig dat ongeveer 10% van de demonstranten een bandje om hun arm draagt, zodat de politie indien nodig een aanspreekpunt heeft. Wij zijn dan ook op zoek naar mensen die zo’n bandje willen dragen (wat wij verstrekken bij de startplek). En we zoeken mensen die ons na afloop willen helpen bij het opruimen van de manifestatie plek. Je kunt je hiervoor aanmelden via het mailadres demonstratie@5gdenhaag.nl.

Tot maandag 9 september!

Werkgroep Landelijke Demonstratie 5G Den Haag
Lees hier het Persbericht

Deze landelijke demonstratie wordt ondersteund door:

www.stopumts.nl
www.letstalkabouttech.nl
www.zeeuwsplatformstralingsrisico.nl
www.verminder-electrosmog.nl
www.SOSstraling.nl
www.stralingsbewust.info
www.cpld.nl
www.stichtingehs.nl
www.wearechange.nl
www.5gnee.nl


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.