Verslag van de manifestatie “De G van Gezondheid”

Gisteren vond de manifestatie “De G van Gezondheid” plaats in Utrecht. Op diezelfde dag was ook het congres “Impact van 5G op Nederland” met tal van sprekers uit de telecomindustrie, zoals de CEO’s van KPN, Ericsson, T-Mobile, VodafoneZiggo, TMT, Monet en Eurofiber. Maar ook sprekers van het Ministerie van EZK, de VNG, een gemeenteraadslid, het kennisplatform EMV, etc. Vooraf hadden diverse stralingsbewuste organisaties, waar onder de landelijke erkende patiëntenvereniging, spreektijd op het congres aangevraagd maar dit werd geweigerd.

Doel van de manifestatie was om op deze manier toch aandacht te vragen voor de “G van Gezondheid”. Deze G wordt namelijk structureel “vergeten” bij de voorgenomen uitrol van 5G. Onderstaand een kort verslag van de manifestatie.

Manifestatie “De G van Gezondheid” succes!

Ondanks windkracht 4 tot 5 en regelmatig echte hoosbuien hebben we vanochtend succes kunnen boeken bij het Pathé cinema gebouw in Utrecht Leidsche Rijn, waar het congres “De impact van 5G op Nederland” vandaag van 10.00 tot 18.00 uur plaats vond.

Met een groep stralingsbewusten (uit alle delen van het land: respect!) hebben wij van 9.00 tot 11.00 uur bij de ingangen van het gebouw alle congresbezoekers welkom geheten en o.a. voorzien van een mooie 5G folder. Slechts een enkeling weigerde dit. De meesten hadden niet alleen respect dat wij daar in dit weer zo stonden, maar waren blij verrast door onze hartelijke ontvangst en stonden open voor onze informatie.

Dankzij drukker Albert beschikten we ook over mooie borden, welke ’s ochtends vroeg al bij de parkeer-inritten waren bevestigd, zie onderstaande foto bij een draaipunt op het hek. Bij beide ingangen hadden onze groepen ook de nodige belangstellende vragen en gesprekjes, dat was dus mooi. Er was helaas toch weinig pers, maar een NOS-journalist heeft ons nog wat vragen gesteld.


Sommigen bleken al op de hoogte van onze manifestatie: natuurlijk van organisator Telecompaper, waarvan diverse medewerkers onze folders kwamen halen. Leuk was ook dat de bezoekers, die bij binnenkomst onze folders hadden gehad, deze gingen lezen in de foyer bij de koffie-ontvangst. Een grote groep bezoekers, die allemaal de 5G folder lezen: hoe leuk is dat om te zien! Het werd ook doorgebeld naar collega’s die onderweg waren: bij de parkeerwacht kreeg ik van een binnenrijdende telecommer te horen: “Ja, ik hoorde al dat er een manifestatie was. Wel goed eigenlijk dat jullie er aandacht aan besteden”. En hij reed blij verder met zijn 5G folder.

Diverse “officials”, waaronder Ministerie EZK, VNG en Kennisplatform EMV hebben we gelukkig ook kunnen verwelkomen. Ook zij weten nu dat er aandacht moet komen voor “de G van Gezondheid”.

Veel waardering voor Pathé Cinema, want wij kregen buiten (tijdens de manifestatie) koffie en thee aangeboden en na afloop nogmaals binnen. Ook mochten de dames gebruik maken van de (verwarmde!) WC binnen.

Deze manifestatie wordt nog verder opgevolgd, onder andere door aanvullende acties naar de pers en betrokken instanties.

Rob Verboog
Namens de landelijke werkgroep “De G van Gezondheid”


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.