“De G van Gezondheid”: Manifestatie 28 november in Utrecht

De landelijke werkgroep “De G van Gezondheid” organiseert op donderdag 28 november 2019 van 9.00 tot 11.00 uur een manifestatie vóór Gezondheid in Utrecht – Leidsche Rijn. Vind jij het ook belangrijk dat de volksgezondheid bij de voorgenomen uitrol van 5G serieus wordt genomen, kom dan ook naar deze manifestatie. Je kunt je aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

We hebben toestemming van de gemeente Utrecht voor deze manifestatie. Contactpersonen voor pers en vragen zijn: Wally en Rob Verboog, bereikbaar via dit e-mailadres.

Doel van de manifestatie

Op donderdag 28 november vindt in Pathé Utrecht Leidsche Rijn van 10.00 tot 18.00 uur het congres “Impact van 5G op Nederland” plaats. Met tal van prominente sprekers uit de telecomindustrie, zoals de CEO’s van KPN, Ericsson, T-Mobile, VodafoneZiggo, TMT, Monet en Eurofiber. Maar ook sprekers van het Ministerie van EZK, de VNG, een gemeenteraadslid, het kennisplatform EMV, etc. De sprekers, bezoekers en pers zullen vanaf 9.00 uur binnenkomen, waarvan het merendeel vanaf 9.30 uur. Wij willen hen buiten al van harte welkom gaan heten!

Doel van de manifestatie is om aandacht te vragen voor “de G van Gezondheid”, zowel bij bezoekers (telecom, ambtenaren, onderwijs, investeerders, banken, techniek) als met name bij de massaal verwachte pers.

Gezondheid komt namelijk amper aan de orde tijdens het congres. En van de sprekers, die volgens de congresorganisatie “gezondheid ook aan de orde zullen stellen”, weten we inmiddels dat hun verhaal incompleet is en ver van de waarheid ligt. Vooraf hebben diverse stralingsbewuste organisaties, waar onder de landelijke erkende patiëntenvereniging, spreektijd aangevraagd maar dit werd geweigerd.

Helaas is de G van Gezondheid in de huidige 2G, 3G en 4G technieken al ver te zoeken. In het 5G netwerk wordt de G van Gezondheid zelfs in het geheel vergeten. Ook onder de huidige blootstellingslimieten worden nu al gezondheidsklachten gemeld, het voorzorgsprincipe wordt gemakshalve niet toegepast en van 5G is er geen enkel onderzoek dat de veiligheid aantoont. Het in 2016 door Kantar Public in opdracht van het Kennisplatform EMV uitgevoerde onderzoek gaf zelfs (toen al) als resultaat dat 3% van de Nederlandse bevolking gezondheidsklachten ondervindt van straling, dat zijn ruim 500.000 Nederlanders.

Kortom: het wordt nu echt tijd voor “de G van Gezondheid”!

Locatie

De manifestatie vindt plaats in de (met auto en OV goed bereikbare) nieuwbouwwijk Leidsche Rijn van de gemeente Utrecht en wel voor en nabij het daar gelegen congres- en filmcentrum Pathé Cinema Leidsche Rijn, Berlijnplein 100, 3541 CM Utrecht. Dit ligt 250 meter af van het NS- en busstation Utrecht Leidsche Rijn. Er zijn diverse autoparkings nabij. Je kunt trouwens die dag ook gewoon naar de film gaan in Pathé en je auto op het Pathé-parkeerterrein betaald parkeren.

Locatie. Klik = zoom.

Verzamelen

We verzamelen om 9.00 uur in het overdekte “Perron 9” (tussen station en Pathé) en gaan ons – na instructie – opstellen als een lint van personen (met borden en folders) naar de 3 ingangen van het congrescentrum.

We maken geen herrie, geen muziek of spreekkoren, etc. We vragen stil en respectvol aandacht voor gezondheid en desgewenst overhandigen wij folders. Voor de pers zijn er persmappen en contactpersonen aanwezig. Om 11.00 uur wordt de manifestatie afgesloten in Perron 9 met onder andere een minuut stilte voor “de G van Gezondheid”.

Vind jij het ook belangrijk dat de volksgezondheid serieus wordt genomen, kom dan ook naar deze manifestatie. Je kunt je aanmelden via dit e-mailadres.

Update: Bekijk hier het verslag van de manifestatie.


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.