Zaterdag 25 januari vanaf 13.00 uur: 5G Protest-mars in Amsterdam. Kom je ook?

Op zaterdag 25 januari 2020 vindt de eerste Wereldwijde 5G Protestdag plaats. Er zijn al meer dan 240 evenementen aangemeld in 36 landen over de hele wereld en dat aantal groeit nog iedere dag. Uiteraard doet ook Nederland mee met deze protestdag.

Burgerinitiatief Stralingsbewust Amsterdam organiseert een grootschalige protest-mars in Amsterdam. Het evenement start om 13.00 uur op de Dam en eindigt rond 16.00 uur op het Museumplein. Het is belangrijk dat we massaal van ons gaan laten horen om de voorgenomen uitrol van 5G te stoppen, want 5G is niet oké!

Programma

13.00 uur: Opening op de Dam; op het plein voor het Koninklijk Paleis.

Hier spreken op het podium:

  • Renée van Gennip, mede-oprichter van Stralingsbewust Amsterdam
  • Jan van Gils, secretaris Stichting Stop5GNL (kort geding tegen de Staat)
  • Mirjam Bout, inspirator en lobbyist
  • Rob Verboog, voorzitter CPLD Vereniging
  • Alja Hoeksema, ethica

Zangeres Noémie van der Vegt zal openen met een speciaal lied.
‘De Andere Krant’ over het thema Gezondheid / 5G zal worden gelanceerd.
De aanwezige lege stoel symboliseert de mensen die vanwege de aanwezige straling, en daardoor hun gezondheidsklachten, niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn.

13.55 uur: Start van de gezamenlijke (wandel-)mars richting het Museumplein.

Wandelroute: Raadhuisstraat, Rozengracht, Marnixstraat, Weteringschans, Stadhouderskade, Hobbemakade, Honthorststraat naar het Museumplein.

15.00 uur: Slotbijeenkomst op het Museumplein.

‘Guerilla Kitchen’ verzorgt daar soep en broodjes (betalen op basis van donatie, dus neem je kleingeld mee).

16.00 uur: Einde event.

Zie voor de laatste update van het programma de website www.StralingsbewustAmsterdam.nl.

Aanmelden voor het event kan via 5Gmars@stralingsbewustamsterdam.nl. Het organiseren van dit evenement brengt ook aanzienlijk wat kosten met zich mee. Wil je het event financieel ondersteunen, dan kan dat via deze link. Zie voor stickers, flyers en posters deze pagina.

Waarom protesteren?

De uitrol van de vijfde generatie van telecomcommunicatie moet tegengehouden worden. De potentiële gevaren voor mens en milieu moeten eerst volledig zijn onderzocht door onafhankelijke wetenschappers. En tot nu toe slaan deze wetenschappers alarm.

De feiten over straling
“Er is geen wetenschappelijk bewijs dat straling schadelijk is”, luidt telkens het mantra van media & politiek. “Alles valt keurig binnen de limieten.” Maar wat als dit nu niet waar is? Er zijn 245 wetenschappers die oproepen tot een moratorium op 5G. Er is een overvloed aan wetenschappelijk bewijs dat straling schadelijk is voor mens en milieu, wat keurig is samengevat in het Bio Initiative Report. De WHO heeft straling geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend. De Raad voor Europa heeft aangedrongen op maatregelen om blootstelling te verminderen. Maar wat doen politiek & industrie? Die rollen een netwerk uit dat op alle fronten nog erger is dan alle voorgaande netwerken bij elkaar.

Toename van ziekte in Nederland
De wachtkamers van de huisartsen zitten vol met mensen met vage- of SOLK klachten (meer dan 50% van de consulten). Slecht slapen, duizeligheid of concentratiestoornissen zijn hier een voorbeeld van. Er is ook een toename van kanker, depressie, burn-out, Alzheimer, diabetes, ADHD en autisme. Een sluitende verklaring heeft de overheid niet voor de stijging van deze ziekten.

5G en de gevolgen voor het milieu
Om het hele 5G netwerk van stroom te voorzien hebben wij nog meer stroomcentrales nodig en dus nog meer verbranding van fossiele brandstoffen en nog meer uitstoot van CO2. Bekijk het eens van deze kant. Is dit nog verantwoord?

5G en het Internet of Things
Zelfrijdende auto’s, communicerende huishoudelijke apparaten zoals een ijskast die u vertelt dat de melk op is. Zit u daar werkelijk op te wachten? Als het aan de overheid en de industrie ligt wel. Het betekent echter niet alleen dat de straling binnen en buiten uw huis gevaarlijk toeneemt, maar ook dat hackers (en de overheid) u overal kunnen volgen en nog meer van u weten dan Google en Facebook bij elkaar. Wilt u dit?

Kom op 25 januari ook naar Amsterdam en loop mee,
want 5G is niet oké!

Vraag zoveel mogelijk mensen mee om Nederland wakker te schudden.

Burgerinitiatief Stralingsbewust Amsterdam
www.StralingsbewustAmsterdam.nl

PERSBERICHT


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.