Uitgebreide reportage over ‘straling’ op 25 februari bij Omroep Gelderland

Omroep Gelderland gaat op donderdag 25 februari om 17.20 uur een reportage van 25 minuten uitzenden over het onderwerp ‘straling’, waarbij diverse betrokkenen worden geïnterviewd.

Inge de Jager

Het betreft een aflevering binnen de serie “In het vizier van De Jager”, waarin presentatrice Inge de Jager mensen en organisaties interviewt, die “zich niet gehoord voelen door overheden of instanties, die verstrikt raken in bureaucratie of met de rug tegen de muur staan door regels die je niet begrijpt. Presentatrice Inge de Jager ontrafelt de verhalen van Gelderlanders die in de knel zitten en geen gehoor vinden en geeft hen een stem en haalt ook wederhoor”.

Vorige week werd in twee dagen tijd een aantal interviews opgenomen en werd gesproken met o.a. stralingsgevoelige Trudy in Ermelo, Rob van der Boom van Stichting EHS, Rob Verboog van Stralingsbewust Wonen, stralingsgevoelige Wilma de Jong in Haarlo (van de gewonnen rechtszaak), wethouder Maikel van der Neut van gemeente Berkelland en Prof. Hans Kromhout van de commissie EMV van de Gezondheidsraad.

Aan de reportage ging een intensief overleg met de researchers van het programma vooraf, want al snel kwamen zij tot de conclusie dat het dossier straling veel omvangrijker en opzienbarender is dan zij al dachten. En dat deze kwestie ook niet alleen in de provincie Gelderland speelt. Vandaar dat naast contact met gemeentes Ermelo en Berkelland, ook contact werd gezocht met landelijke organisaties.

Omroep Gelderland heeft dagelijks 280.000 TV-kijkers en maandelijks 1.684.000 unieke bezoekers. Zo kunnen we toch weer een heleboel mensen bereiken om hen bewust te maken van de gezondheidsrisico’s door straling en de gevolgen hiervan op het dagelijkse leven van mensen die gezondheidsklachten ervaren door straling. Wij hopen dat de uitzending o.a. zal bijdragen aan de realisatie van blijvend stralingsarme woongebieden in Gelderland en daarbuiten.

De reportage wordt op 25 februari om 17.20 uur uitgezonden. Het wordt vervolgens ieder uur herhaald en is daarna terug te zien via hun website via “uitzending gemist”. Wij zijn heel benieuwd naar het resultaat!

Lees ook:
>> Prof. Kromhout bij Omroep Gelderland kritisch over kabinetsreactie op Advies Gezondheidsraad


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.