Heldere informatie om het onderwerp 5G en alle implicaties weer bespreekbaar te maken

Terwijl in het afgelopen jaar alle aandacht begrijpelijkerwijs op corona was gericht, is het onderwerp 5G zo goed als van de agenda gevallen. Dat is niet terecht, want de uitrol van dit nieuwe generatie telecomnetwerk heeft grote implicaties en risico’s op het gebied van gezondheid, privacy, cybersecurity en milieu. Deze zouden, helemaal aan de vooravond van de verkiezingen, open en eerlijk besproken moeten worden. Terwijl we vergaande maatregelen nemen ter bescherming van de volksgezondheid, worden er in het geval van 5G niet te onderschatten risico’s genomen met diezelfde volksgezondheid.

Het viel Elze van Hamelen op dat in het afgelopen jaar 5G steeds minder besproken werd. Wanneer het wel in het nieuws kwam, is het óf een reclameverhaal, óf het word in de complotsfeer getrokken. Veel nuance is er verder niet te bekennen. Omdat ze zich sinds twee jaar in de materie verdiept had, wilde ze graag in een webinar haar kennis delen met een groter publiek, met als doel het onderwerp weer toegankelijk en bespreekbaar te maken.

Het webinar, dat op 16 en 18 februari werd gepresenteerd is een samenvatting van geluiden van artsen, wetenschappers en onderzoeken die in de mainstream niet aan bod komen, maar wel relevant zijn. In het webinar komen belangrijke onderzoeken aan bod die de risico’s van 5G laten zien, en het geeft inzicht in de wetenschappelijke discussie rondom wat veilige blootstellingsnormen zijn. Verder wordt de belangenverstrengeling en beïnvloeding van de Telecomsector in het instellen van blootstellingsnormen besproken.

Aanvullend laat zij zien dat er indicaties zijn voor (grote) schade aan milieu voor dieren. Het webinar rond af met suggesties voor constructieve actie.

Heb je zelf nog niet de tijd gevonden om je in de complexe materie rondom 5G te verdiepen en wil je binnen een uur up-to-date gebracht worden over de highlights in het 5G-debat? Bekijk dan onderstaande video van het webinar.


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.