Interview over 5G met epidemiologen Dr. John Frank en Dr. Anthony Miller op 22 maart

Op maandag 22 maart organiseert Dr. Devra Davis van Environmental Health Trust een interview met de wereldberoemde epidemiologen Dr. John Frank en Dr. Anthony Miller:

Better Safe Than Sorry:
5G Health Effects and the Need to Protect Children

Het evenement zal live op Facebook worden uitgezonden en is te volgen via Zoom (registratie vereist).

Het interview

De bescherming van de volksgezondheid en het milieu, zelfs bij gebrek aan bewijs voor schade, is de basis van het voorzorgsbeginsel. Wat gebeurt er als het wetenschappelijk bewijs voor de gevaren van draadloze straling wel is geleverd, maar de volksgezondheids- en veiligheidsinstanties het negeren? Voor wetenschappers, onderzoekers en voorvechters van de volksgezondheid is dit alarmerend.

De epidemiologen Dr. John William Frank en Dr. Anthony B. Miller hebben zich daarom aangesloten bij de internationale oproep van honderden wetenschappers voor een moratorium op de uitrol van 5G-netwerken.

In hun eerste interview samen ooit, bespreken zij met Dr. Devra Davis (oprichter van Environmental Health Trust) de wetenschap van radiofrequente straling; het epidemiologische bewijs voor effecten; en de precieze technologie die moet worden opgenomen in studies over de effecten van 5G.

De drie zullen ook zichtbaar maken op welke manieren de nationale regelgevende instanties voor telecommunicatie, de wetenschap gebruiken en misbruiken om veiligheidsregels voor radiofrequente straling te bepalen en hoe ze belangen­conflicten proberen te omzeilen.

De epidemiologen

Dr. John William Frank, voorzitter van Public Health Research and Policy aan het Usher Institute of Population Health Sciences and Informatics van de Universiteit van Edinburgh, is een van de meest vooraanstaande wetenschappers ter wereld die de sociale en niet-wetenschappelijke determinanten bestudeert die van invloed zijn op het volksgezondheidsbeleid. Bekijk CV.

In zijn recente publicatie “Electromagnetic fields, 5G and health: what about the precautionary principle?“, gepubliceerd in de Journal of Epidemiology & Community Health, merkt Frank op dat ondanks de beweringen van wetenschappelijke adviescommissies dat er geen bewijs is voor schade, de wetenschap zeer zeker neigt naar een voorzichtige aanpak.

“Totdat we meer weten over waar we aan beginnen, vanuit een gezondheids- en ecologisch oogpunt, moeten die vermeende voordelen (van 5G) wachten,” schrijft Frank.

Dr. Anthony B. Miller, professor emeritus aan de Dalla Lana School of Public Health van de Universiteit van Toronto en voormalig directeur van de Epidemiology Unit van het National Cancer Institute of Canada, heeft honderden publicaties op zijn naam staan over milieugezondheid en kanker, waaronder onderzoek waarin het wetenschappelijk bewijs wordt gedocumenteerd dat bevestigt dat radiofrequente straling kankerverwekkend voor de mens is. Bekijk CV.

Doe mee aan het gesprek

Doe mee aan het gesprek op 22 maart en ontdek waarom het tijd is voor beleidsmakers om 5G te stoppen en de groeiende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs over de gezondheidseffecten van RF-EMF’s te erkennen.

Lees meer over het interview op de website van Environmental Health Trust.

Naschrift:
In Nederland stelde de SGP op 26 januari 2021 Kamervragen over de recente publicatie van het wetenschappelijke essay van Dr. John William Frank, waarin hij oproept tot een moratorium op de verdere uitrol van 5G en het toepassen van het voorzorgsprincipe in afwachting van meer afdoend onderzoek naar de veiligheid. Lees hier de samenvatting van zijn essay. Op 23 februari 2021 liet Mona Keijzer weten dat zij meer tijd nodig heeft om de Kamervragen te beantwoorden.


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.