Internationale bijeenkomst van elektrohypersensitieve personen – zaterdag 18 juni 2022

Via Vereniging EHS Vlaanderen ontvingen we onderstaande uitnodiging voor de 1e internationale bijeenkomst van elektrohypersensitieve personen op zaterdag 18 juni van 10.30 tot 17.30 uur. De plaats van samenkomst van deze bijeenkomst is in Zuid-België, vlak tegen de Franse grens en nabij de plaats Givet, rivier de Maas en het Frans Nationaal Park Ardennen. Iedereen is van harte welkom!

De voertaal van de dag zal het Frans zijn. Inschrijven kan tot 3 juni via de volgende link: https://forms.gle/eqSzzxV2QX5Uz2tb7. De organisatoren vragen om zo snel mogelijk in te schrijven, zodat ze voor de organisatie van het evenement weten hoeveel mensen ze mogen verwachten. Er zal ook pers aanwezig zijn, zo kan EHS onder de aandacht gebracht worden en wordt zichtbaar dat we met veel zijn.

Laat het de Vereniging EHS Vlaanderen ook weten als je ingeschreven bent, dan kunnen ze eventueel bekijken of er vanuit Vlaanderen samen naar de locatie gereden kan worden. Het gebied is heel stralingsarm, maar als het toch niet lukt wegens te veel straling onderweg, dan kunnen ze je, als je je naam opgeeft, vertegenwoordigen met een ballon (en er eventueel ook een kleine boodschap op plaatsen). Vereniging EHS Vlaanderen zal ook bekijken of er voor een deel van het programma een Nederlandstalig alternatief kan worden geregeld.

Onderstaand tref je de volledige uitnodiging en het programma voor het evenement aan.


UITNODIGING – Internationale bijeenkomst van elektrohypersensitieve personen 1e editie – zaterdag 18 juni 2022

 

Beste elektrohypersensitieve gemeenschap, beste vrienden,

Met veel genoegen nodigen wij u uit op de allereerste editie van een internationale bijeenkomst voor elektrohypersensitieve personen. Het zal plaatsvinden op zaterdag 18 juni met een menu 100% door en voor EHS-ers: momenten van het delen van nieuwe initiatieven met betrekking tot het onderwerp, momenten van uitwisseling, momenten van reflectie, en zelfs muziek!

Waarom een “Internationale Bijeenkomst van Elektrohypersensitieve Personen – 1e editie”?

Ten eerste omdat het goed is om samen te komen, uit te wisselen en nieuwe initiatieven te delen die worden gelanceerd.

Maar ook, omdat tijdens een gesprek met Marc Khanne, de bekende regisseur van de documentaire “Cherche zone blanche désespérément”, hij met mij de kracht van zijn documentaire deelde: de sequentie waarin EHS’ers met elkaar praten. Heel eenvoudig: het grote publiek zegt bij het zien van deze reeks onbewust tegen zichzelf “ze kunnen niet allemaal liegen, aangezien ze samen over EHS praten…”.

Daarom stellen wij voor onze zaak zichtbaar te maken door in te spelen op dit collectieve evenement; ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Elektrohypersensitiviteit (die de dag ervoor zal plaatsvinden), maken wij van de gelegenheid gebruik om een boodschap te sturen naar het grote publiek en naar politici, terwijl wij zelf ook een fijne tijd hebben!

Programma van het evenement op zaterdag 18 juni

Het belooft een spannende dag te worden, onder een grote tent die plaats biedt aan 100 personen, opgesteld in een witte zone:

10.30 uur: Welkom – koffie en thee

11.00 – 12.00 uur: Conferentie “Eerste in België: een huis dat volledig beschermd is tegen elektromagnetische golven” door Un lieu de vie pour les EHS, die het initiatief coördineert. (Meer informatie: https://lieu-vie-ehs.be/)

12.00 – 12.20 uur: Uitleg over de eerste witte zone die in Wallonië is uitgeroepen, door Kristien Pottie, die het initiatief heeft genomen

12.20 – 12.30 uur: Welkomstwoord door ‘Ma Vie en Mode Avion’, die het initiatief mede coördineert

12.30 – 13.45 uur: Ongedwongen Spaanse lunch

13.45 – 14.30 uur: Voorvertoning van de eerste aflevering van Ma Vie en Mode avion (gefilmd, geregisseerd en gemonteerd bijna uitsluitend door EHS-ers). De titel van de aflevering is “die andere burn-out”, om EHS te benaderen via een van de veel voorkomende ingangspunten (de volgende aflevering wordt al gefilmd, ter informatie). Deze voor-première zal worden voorafgegaan door een woordje van Marc Khanne, regisseur van de documentaire Cherche zone blanche désespérément. (Meer informatie: https://www.mavieenmodeavion.com/ , Ma Vie en Mode Avion – Facebook)

14.30 – 16.00 uur: Groepsfoto en vervolgens gezamenlijke samenstelling van een “carte blanche”/open brief, d.w.z. een vrij advies gepubliceerd in een krant, waarin wordt gevraagd om meer inclusiviteit voor onze pathologie. We mikken op een krant met een groot publiek (Le Vif, l’Echo, La Libre), met de groepsfoto en een dubbele pagina.

16.00 – 17.30 uur: Muzikaal hapje met Raphy, muzikant, gitarist en EHS-zanger. Besprekingen tot het vertrek van de verschillende deelnemers, naar gelang de reistijd van elk van hen. (Meer informatie : https://www.raphy-rafael.com/)

Media-aandacht voor het evenement

De aanwezigheid van enkele geselecteerde betrouwbare journalisten (die vertrouwd zijn met EHS) wordt georganiseerd door de filmapparatuur vóór aankomst ter plaatse te screenen met een HF-meter. De mediafunctionaris zal de journalisten informeren over het feit dat EHS in het verleden voor onaangename verrassingen heeft gestaan en dat hun wordt gevraagd vergevingsgezind te zijn ten aanzien van het wantrouwen voor de camera’s.

Er zullen geen “koude” interviews met de aanwezige EHS zijn, en geen willekeurige microfoons in de menigte, maar iedereen moet ermee instemmen dat hij wordt gefilmd (van een afstand en in groepen) als hij naar het evenement komt, aangezien het de bedoeling is om in groten getale op te dagen. Er kan ruimte worden vrijgemaakt voor enkele EHS’ers om buiten de groep het woord te voeren, indien zij dat wensen.

Inschrijfformulier

Het inschrijfformulier moet vóór 3 juni worden ingevuld via de volgende link: https://forms.gle/eqSzzxV2QX5Uz2tb7. Gelieve het formulier in te vullen voor die EHS-ers die willen komen maar geen toegang meer hebben tot een computer. Dank je.

Voor degenen die geen toegang hebben tot een computer, is hieronder ook een formulier opgenomen dat kan worden afgedrukt. Stuur het ingevulde formulier naar het volgende adres:

David Steinmetz, Martin Lindekensstraat 45, 1150 Brussel, België

Het formulier op papier kun je hier downloaden: https://next.arehs.be/index.php/s/S8KZRacQp9TwePE

Organisatorische aspecten

De deelnemers hebben de mogelijkheid om de dag voordien aan te komen en hun tent op te zetten op een ‘witte plaats’ op het terrein (met toegang tot water en toiletten); een welkomstbarbecue (iedereen brengt zijn eigen grill, vlees of iets anders mee) zal worden georganiseerd op vrijdagavond, in kleine groep, voor de eerste aankomsten en voor de vrijwilligers die de tent zullen hebben opgezet.

Mee te brengen: Een gerecht voor de gezamenlijke Spaanse lunch, een drankje (niet-alcoholisch) en/of een dessert voor het tussendoortje. De verdeling onder de deelnemers om voldoende deelnemers van elke categorie te krijgen, gebeurt via het inschrijfformulier.

Het opruimen vindt plaats op zondag om 10.00 uur door de vrijwilligers die zich via het inschrijfformulier hebben opgegeven.

Locatie en kosten van het evenement

Rue Frontière 69, 6464 Rièzes, Belgique https://www.google.com/maps?z=16&q=rue%2Bfronti%C3%A8re%2B69%2B6464%2Bri%C3%A8zes.
Entree: € 10,- als bijdrage in de kosten (toegang gratis indien dit een probleem is).

Coördinatie:

David Steinmetz – voor het Ma Vie en Mode Avion-team
Guy Lerat – Un lieu de vie pour les EHS
Telefoon voor noodgevallen, enkel op de dag zelf : +32 60 344 202

We kijken er naar uit om u daar te ontmoeten!

Naschrift:
Intussen is het artikel dat in Paris Match is verschenen, ook op de website van Paris Match beschikbaar:
https://parismatch.be/actualites/societe/560173/electrohypersensibles-ces-belges-qui-ne-supportent-plus-les-ondes

Update 20 juni 2022:
Lees hier het verslag van de bijeenkomst


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.