Actiegroep 5G: Het Gooi zegt NEE!

Maak jij je ook ongerust over (nog) niet erkende gezondheidsrisico’s van 5G? Geen enkele wetenschapper noch de overheid, zelfs geen Telecombedrijf kan garanderen dat de toenemende draadloze technieken veilig zijn. Onderzoeken uitgevoerd in opdracht van en betaald door de industrie zijn helaas zelden objectief.

Tegelijkertijd luiden steeds meer onafhankelijke wetenschappers en artsen de noodklok over straling. Moeten we maar afwachten tot er onomkeerbare schade is aangericht? Nemen we dus maar het risico dat wijzelf, onze kinderen en kleinkinderen worden blootgesteld aan iets waarvan de gezondheidseffecten onzeker zijn?

Wij vinden van niet. Daarom is in ’t Gooi onlangs een initiatief gestart tegen de lokale uitrol van 5G.

Wil je op de hoogte gehouden worden of actief meedoen of meedenken? Neem dan contact met ons op via onderstaand mailadres. Mocht je zelf niet actief mee willen of kunnen doen, maar weet je wel iemand die dat zou willen, deel deze pagina dan.

Woon je niet in ’t Gooi maar wil je in je eigen woonplaats in actie komen tegen 5G? Kijk dan hier hoe je dat kunt doen.

Alle suggesties, ideeën, acties, kortom alle support is welkom!

Stralende groet,

Ayna Siem, Sylvia Slegers en Maarten Nederhorst
Contact: actiegroep5ghetgooizegtnee@gmail.com


Onderstaand een overzicht van een aantal van onze acties:

Brandbrief naar Den Haag gestuurd

We hebben op 1 augustus 2019 een brandbrief naar Den Haag gestuurd, waarin wij het kabinet en alle fractievoorzitters van de Tweede Kamer met klem verzoeken om de aangeleverde informatie zorgvuldig te bestuderen en serieus mee te laten wegen in de besluitvorming omtrent de eventuele uitrol van het 5G-netwerk in Nederland.

Petitie

Op 11 juli 2019 zijn we gestart met een petitie:

Geen 5G maar een verlaagde stralingslimiet en Witte Zones in Gooi en Vechtstreek

Geen enkele wetenschapper, geen telecombedrijf, noch de overheid kunnen ons garanderen dat de ons omringende draadloze technieken veilig zijn. Tegelijkertijd luiden steeds meer onafhankelijke wetenschappers en artsen de noodklok over de gezondheidsrisico’s van straling. Wees wijs: zeg NEE tegen 5G!

Je kunt de petitie hier ondertekenen.

Interview over 5G op NH Gooi Radio

Op 25 mei 2019 was er een interview over onze actiegroep bij NH Gooi Radio (de lokale omroep voor Huizen, Laren en Eemnes). Hierin werd Rob Verboog gedurende ruim 12 minuten live geïnterviewd door presentatoren Bea Kuijs en Mischa Spelt. Centraal in het interview stond 5G en de gezondheidsrisico’s van straling. Het zeer informatieve radio-interview is via de website van NH Gooi Radio terug te luisteren: https://nhgooi.nl/gemist/fragment/1151406/nh-gooi-zaterdag-5g-gooi-zegt

Nieuwsbrief

Je kunt hier onze meest recente nieuwsbrief lezen: Nieuwsbrief Augustus 2019.

Brochure

We hebben een brochure gemaakt met een aantal belangrijke feiten op een rijtje:
Vraagtekens bij 5G: Privacy en Gezondheid. Wat de overheid en telecomproviders u niet vertellen‘.
Je kunt de brochure hier downloaden (PDF).