Op dinsdag 25 juni wordt de landelijke petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Kom je ook?

Het is zover! Op dinsdag 25 juni gaan we namens Burgerinitiatief 5G Den Haag en StopUMTS de landelijke petitie Verminder Electrosmog aanbieden aan de Tweede Kamer.

De petitie roept op om éérst onderzoek te doen naar de (gezondheids-)effecten tot en met 4G, vóórdat besloten wordt of 5G er gaat komen. De petitie is inmiddels door ruim 18.000 mensen ondertekend! Doe je ook mee aan onze actie op 25 juni?

Wat gaan we doen

De diverse petitie-aanbiedingen vinden plaats van 13.00 uur tot 14.30 uur in de Statenpassage van het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Wij zijn rond 13.45 uur aan de beurt. Een delegatie van Verminder Electrosmog, StopUMTS, Burgerbelang Rotterdam en Burgerinitiatief 5G Den Haag zal de petitie overhandigen aan de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat.

Daarbij zal Burgerinitiatief 5G Den Haag (Georgette en Petra) een korte introductie doen, waarna alle handtekeningen van de petitie (Marloes), de informatiemap (Leendert en Eke Vriens) en de brief van Burgerbelang Rotterdam (Jan van Gils) overhandigd zullen worden.

We hebben ieder commissielid ook nog eens apart uitgenodigd de aanbieding bij te wonen. Positief hebben al gereageerd de PvdA, PvdD en GroenLinks. Verder hebben wij Trouw, de Volkskrant, het AD, het ANP, de NOS redactie en TV West een persbericht gestuurd. We hopen dat zij ook komen.

Kleine demonstratie

Ter ondersteuning van de overhandiging binnen, is er tussen 13.00 en 14.30 uur buiten op de Hofplaats een actie van ons waar maximaal 100 mensen aan mee mogen doen. Hier tonen we ook 7 gele stoelen (wordt al verzorgd), welke symbool staan voor de mensen die de drukte van Den Haag niet trekken. Met vlaggen, spandoeken, petjes, etc. kunnen we de petitie-aanbieding buiten ondersteunen.

Vóór ons is er ook een petitie aanbieding met betrekking tot de gasboringen in Groningen (ook heel goed!), dus er zal die middag sowieso wel wat Tam Tam zijn.

De demonstratie vindt plaats op de Hofplaats. Dit is een driehoekig plein dat ligt aan de Hofweg, dit ligt voor een van de 3 ingangen van de Tweede Kamer. Er mogen dus maximaal 100 mensen demonstreren en die zijn van harte welkom. Wel graag even opgeven dat je komt via het mailadres info@5gdenhaag.nl (zodat we weten dat het er niet meer zijn) met vermelding ‘demonstratie 25 juni’.

We verwachten dat het aanbieden van de petitie binnen, in combinatie met de demonstratie buiten, een grote impact kan gaan hebben. Dus kom op dinsdag 25 juni ook naar de demonstratie en laat van je horen!

Hartelijke groet,

Marloes, Georgette, Petra en Rob


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.