Crowdfunding Nieuwjaarsactie: Tweede Kamer stralingsbewust het nieuwe jaar in!

Wij willen het nieuwe jaar goed en opvallend laten beginnen en zijn vanuit ons burgerinitiatief Stralingsbewust Wonen gestart met een belangrijke crowdfunding. Direct na het kerstreces willen we bij alle Tweede Kamerleden aandacht vragen voor de gezondheidsrisico’s van straling en de noodzaak om blijvend stralingsarme woongebieden mogelijk te maken.

150 boeken nodig om Tweede Kamer te informeren

Daartoe willen we gaan zorgen dat ieder Tweede Kamerlid op dinsdag 12 januari 2021 (de eerste werkdag na het reces) het boek “Straling van alle kanten bekeken” ontvangt mét een persoonlijk geadresseerde brief en boodschap. Dit boek is een uitgave van het Wetenschappelijk Platform EMF Nederland (WPEN), waaraan meer dan 30 auteurs met ieder een persoonlijke bijdrage hebben meegewerkt. Zo ook Stralingsbewust Wonen (Silvia Belgraver en Rob Verboog).

Doelen van het WPEN en het boek zijn o.a. het bevorderen van een maatschappelijk debat over straling en voorzorgsprincipe(s), gericht nieuw wetenschappelijk onderzoek en een moratorium op (verdere) uitrol van 5G. Er zijn namelijk tal van nog verder te onderzoeken blinde vlekken over straling, werkingsmechanismen en gezondheidsrisico’s van de diverse (ook gecombineerde) blootstellingen.

Het boek biedt een aantal interessante insteken en aandachtspunten daarvoor en is speciaal bedoeld voor politici en beleidsmakers. Zeker nu tal van politieke programma’s worden aangescherpt in verband met de verkiezingen in maart, is dit boek voor de Tweede Kamerleden en politieke partijen een must-have!

En dubbel interessant, omdat een merendeel van de Tweede Kamer onlangs tegen de voorgenomen plaatsing van een nieuwe radar in Herwijnen heeft gestemd, mede vanwege de gezondheidsrisico’s van straling en het advies van de Gezondheidsraad. Net voor de Kerst werden we ook nog eens verblijd met het vonnis van de rechtbank inzake de zaak van Wilma de Jong: op alle punten werd zij in het gelijk gesteld. Dit goede nieuws is ook van belang voor de Kamerleden en zal onze oproep om te komen tot blijvend stralingsarme woongebieden beslist verder ondersteunen.

Crowdfunding gestart: help ook mee!

Om deze actie te kunnen betalen hebben we jullie hulp nodig.

Ondanks de toegezegde flinke korting op de 150 boeken en het nodige vrijwilligerswerk hebben wij € 2.250 nodig om dit te kunnen realiseren, oftewel € 15 per boek/Kamerlid.

Je kunt zelf een bijdrage overmaken of gebruik maken van iDeal of Bancontact. Zie voor meer informatie de Crowdfundingspagina van Stralingsbewust Wonen. Je kunt daar ook zien hoeveel geld er tot nu toe al is opgehaald. Mochten we het streefbedrag niet halen, dan zullen we de boeken alleen verspreiden aan de Vaste Kamercommissies van EZK en VWS (dat betreft 50 Kamerleden). Maar we rekenen uiteraard op een grote belangstelling.

Dus sluit het jaar goed af en help mee om de Tweede Kamer het nieuwe jaar goed geïnformeerd en stralingsbewust te laten beginnen!

Update: de crowdfunding is geslaagd, het volledige bedrag is bijeengebracht. De 150 boeken zijn op 12 januari persoonlijk naar Den Haag gebracht. Lees meer…

Stralingsbewust Wonen
Contactpersonen: Rob Verboog en Silvia Belgraver
Ingeschreven bij de KvK onder nr. 66.67.80.21


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.