Nieuwjaarsactie geslaagd: 150 boeken voor “Gezondere aanpak stralingsrisico’s” afgeleverd bij Tweede Kamer

Op 31 december zijn we vanuit Stralingsbewust Wonen gestart met de crowdfunding voor een Nieuwjaarsactie om de Tweede Kamer stralingsbewust het nieuwe jaar in te laten gaan onder het motto “Gezondere aanpak stralingsrisico’s”. We wilden ieder Tweede Kamerlid het boek Straling van alle kanten bekeken geven, tezamen met een persoonlijk geadresseerde brief en boodschap. En die actie is geslaagd!

150 boeken bezorgd

Postafdeling Tweede Kamer

Dinsdag 12 januari 2021 hebben wij om 13:40 uur de 150 feestelijk verpakte en persoonlijk geadresseerde pakketjes bezorgd bij de Postafdeling van de Tweede Kamer, die er vervolgens voor zorgde dat ieder Kamerlid en voorzitter Arib het ’s middags nog ontving.

Een bijzondere middag, want vrijwel onze gehele Regering was in de Tweede Kamer en ook de pers was massaal aanwezig. Niet zozeer vanwege onze actie, maar vooral vanwege de debatten over de toeslagaffaire en Corona. Ongetwijfeld moet het opgevallen zijn dat Kamerleden met onze pakketjes liepen!

Dank & logistiek

Als eerste veel dank aan de vele donateurs, die het mogelijk maakten om in korte tijd het benodigde geld bijeen te krijgen. Ook dank aan de drukker (die ons een extra korting gaf) en WPEN voor alle support. Ook kregen wij vele bemoedigende reacties.

De streefdatum 12 januari was gekozen omdat dit de eerste werkdag in 2021 is van de Kamerleden en dat zij allen beslist die dag ook in de Tweede Kamer aanwezig zouden zijn. Dat was flink aanpoten om alles op tijd daar te krijgen: zaterdagnamiddag waren de boeken er van de drukker, etiketten moesten worden geschreven, feestelijk en toepasselijk inpakpapier (200 meter) werd gevonden en maandag opgehaald. De brieftekst werd diverse keren veranderd, want het moest kort en krachtig, maar toch ook (maximaal) duidelijk en compleet! Maandagavond en dinsdagochtend “even” de 150 boeken ingepakt. Zie onderstaand de foto’s hoe het er uit zag.

150 boeken voor Tweede Kamer
Brief erbij en inpakken

Persoonlijke naamsticker er op
Ingepakte boeken

De brief

Onze brief telde 2 pagina’s op 1 vel papier en werd gevouwen achter de omslagpagina gedaan. Vervolgens ingepakt en voorzien van een handgeschreven naamsticker. Dat zou toch moeten opvallen. Bekijk hier de tekst van onze brief met daarin op de tweede pagina de (eerste) 8 acties voor de Kamerleden. De overige acties en adviezen kunnen ze o.a. in het boek lezen.

Zoals gezegd is flink gezwoegd aan de tekst van de brief. Kamerleden worden immers overspoeld. Wij zijn blij met het eindresultaat, ofschoon het echte eindresultaat pas is bereikt als de Tweede Kamer nu echt stralingsbewust geworden is en de genoemde acties met spoed uitvoert.

Vervolg

Wij zullen de Tweede Kamerleden tevens onze brief nog per mail toesturen, zodat ze o.a. nog gemakkelijker bepaalde genoemde linken kunnen bekijken en worden herinnerd aan de gewenste acties. Daarnaast zullen wij tevens de pers gaan informeren over deze brief.

Ook u kunt ons daarbij helpen: informeer uw gemeente (college en gemeenteraad) en politieke partij (zowel lokaal als landelijk) over deze actie en brief, zodat het jaar 2021 overal stralingsbewust van start gaat!

Rob Verboog en Silvia Belgraver
Namens Stralingsbewust Wonen

Bijlagen:
> Brief bij het boek dat aan alle Tweede Kamerleden is verstrekt d.d. 12 januari 2021


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.