Boek De Onzichtbare Regenboog is vertaald naar het Nederlands

Goed nieuws! Het boek ‘The Invisible Rainbow’ van Arthur Firstenberg is naar het Nederlands vertaald en vanaf nu beschikbaar.

Het boek De Onzichtbare Regenboog maakt duidelijk hoe elektriciteit en draadloze communicatie grote invloed kunnen hebben op je fysieke én mentale gezondheid. Dit makkelijk leesbare boek is een aanrader voor iedereen die gezond wil blijven of weer wil worden. Maar het is ook een goede informatiebron voor politici, beleidsmakers, gemeenteraadsleden en andere mensen die zich in willen zetten voor een gezonde leefomgeving.

Onderstaand vind je een korte samenvatting van het boek en wat je zelf kunt doen in jouw gemeente.

Een geschiedenis van elektriciteit en leven

In de afgelopen 220 jaar is in de samenleving de universele overtuiging ontstaan dat elektriciteit ‘veilig’ is voor de mensheid en de planeet. Wetenschapper en journalist Arthur Firstenberg doorbreekt deze overtuiging door het verhaal van elektriciteit te vertellen op een manier die nog nooit eerder is verteld – vanuit milieuoogpunt – door gedetailleerd in te gaan op de effecten die deze fundamentele maatschappelijke bouwsteen heeft gehad op onze gezondheid en onze planeet.

In het boek De onzichtbare regenboog schetst Firstenberg de geschiedenis van elektriciteit vanaf het begin van de jaren 1700 tot op heden, waarbij hij overtuigend aantoont dat veel milieuproblemen, evenals de belangrijkste ziekten van de geïndustrialiseerde beschaving – hartziekten, diabetes en kanker – verband houden met elektrische vervuiling.

Mensen, dieren, planten, eigenlijk alles wat leeft zijn biologische organismen. Wij bestaan uit elektriciteit, of anders gezegd uit energie. Einstein zei het al begin 1900: “Alles is energie.” En al die energie heeft verschillende frequenties, ook in je lichaam. Ben je weleens uit je auto gestapt en kreeg je een schok? Of heb je iemand weleens een hand gegeven en voelden jullie beiden een schok? De statische lading die jullie opgebouwd hadden, was niet afgevoerd.

Frequenties zijn overal in en om ons heen. Ze kunnen ons helpen, ons genezen, maar ons ook ziek maken. Een gezond lichaam heeft een frequentie van 62 tot 78 Hz (herz). Als door elektromagnetische golven – trillingen of frequenties – onze eigen frequenties worden verstoord, zal er ziekte ontstaan. Dit is vrij eenvoudig te meten. Ziekten door verstoorde frequenties kunnen verholpen worden met uiteenlopende behandelingen. Alhoewel niet altijd. Sommige dieren, planten en mensen zijn zo gevoelig dat ze zeer slecht herstellen.

Firstenberg beschrijft met vele voorbeelden dat het geen toeval meer kan zijn als veel mensen tegelijkertijd ziek worden als er in een plaats, land of wereldwijd een nieuwe, sterke frequentie wordt gelanceerd.

Over de auteur

Arthur Firstenberg is een wetenschapper en journalist die het voortouw neemt in een wereldwijde beweging om het taboe rond elektrovervuiling te doorbreken. Nadat hij Phi Beta Kappa (als lid van een vereniging van studenten waarvan de leden worden gekozen op basis van hoge academische prestaties) afstudeerde aan de Cornell University met een graad in wiskunde, ging hij van 1978 tot 1982 naar de University of California, Irvine School of Medicine.

Een overdosis röntgenstraling maakte een einde aan zijn medische carrière. De afgelopen achtendertig jaar was hij onderzoeker, adviseur en docent over de effecten van elektromagnetische straling op de gezondheid en het milieu, en beoefende hij verschillende geneeswijzen.

Boek is nu beschikbaar

We zijn Fred Meijroos van Succesboeken.nl heel dankbaar voor zijn enorme inzet om dit boek te laten vertalen en te publiceren, zodat deze belangrijke informatie nu ook in het Nederlands beschikbaar is.

Het boek De onzichtbare regenboog bestaat uit 328 pagina’s en is voor € 34,50 te koop bij Succesboeken.nl via deze link.

De inhoudsopgave, het voorwoord van Rob van der Boom (voorzitter van Stichting EHS) en het eerste hoofdstuk van het boek kun je via deze link alvast lezen, zodat je een indruk van het boek kunt krijgen. En we hopen natuurlijk dat je na het lezen van het boek gemotiveerd bent om mee te helpen aan meer bewustwording in de samenleving over de gezondheidsrisico’s van elektromagnetische straling.

Help zelf ook mee in jouw gemeente

Er zijn steeds meer mensen die gezondheidsklachten ervaren door de almaar toenemende hoeveelheid en diversiteit aan kunstmatige draadloze straling in onze leefomgeving. Waar vroeger niemand je begreep als je vertelde dat je daar last van had, begint dit nu langzaam maar zeker wat meer bespreekbaar te worden.

De Rijksoverheid heeft vooralsnog helaas weinig aandacht voor de stralingsproblematiek. Maar het goede nieuws is wel dat steeds meer gemeenteraadsleden op lokaal niveau wel degelijk iets kunnen en willen doen. Aangezien gemeenten in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van haar inwoners, is dat ook de plek waar mensen die gezondheidsklachten ervaren door straling, als eerste aankloppen. Er zijn gelukkig ook gemeenten die wel willen meehelpen in het zoeken naar een stralingsarme woonplek of het regelen dan wel betalen van afschermmaatregelen (vanuit het WMO-budget).

Maar veel belangrijker is uiteraard het voorkomen van problemen, in plaats van het oplossen van de gevolgen. Dus het is belangrijk dat je ook bij jouw gemeente het onderwerp op de agenda zet. Ga bijvoorbeeld het gesprek aan met de gemeenteraadsleden van de politieke partij van jouw voorkeur (zie deze tips), of word zelf gemeenteraadslid. In het boek De onzichtbare regenboog kun je in het nawoord ook de verhalen lezen van stralingsbewuste gemeenteraadsleden uit Amersfoort, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Papendrecht en Zeist. In gemeente Zeist is er zelfs een informatie- en adviespunt voor stralingsklachten opgericht (je kunt hier lezen hoe dit is ontstaan).

Het is juist nu heel belangrijk dat we opkomen voor de gezondheid van mensen, dieren en onze aarde. En iedereen kan daar op zijn eigen manier in zijn eigen omgeving iets aan bijdragen. Alvast bedankt voor je hulp!

Meer informatie:
> Informatie over Arthur Firstenberg en zijn werk: Cellphone Task Force
> Bekijk onze Boekenpagina voor meer boeken rondom het thema straling
> Bekijk overzicht acties van stralingsbewuste groepen
> Bekijk website van Platform Gemeenten Draadloze Connectiviteit

Lees ook:
> Verslag en video informatieavond Zeist: Stralingsrisico’s, een blik op de gevolgen voor flora en fauna
> Bewonersplatform EMV Gooise Meren schrijft adviesstuk over straling voor gemeente
> Goed nieuws uit Apeldoorn: uitrol ‘witte kastjes’ gaat niet door
> Burgers Utrechtse Heuvelrug adviseren Gemeenteraad & Suggesties voor andere lokale groepen


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.