Wereldwijd protest tegen 5G op zaterdag 25 januari 2020

Op zaterdag 25 januari 2020 vindt de eerste wereldwijde protestdag tegen 5G plaats. Er zijn al meer dan 100 evenementen aangemeld in allerlei landen over de hele wereld en dat aantal groeit nog iedere dag.

Ook in Nederland zal er op 25 januari een protest-mars in Amsterdam plaats vinden. De werkgroep Stralingsbewust Amsterdam is volop bezig met de organisatie hiervan. De protest-mars start om 13.00 uur op de Dam en eindigt rond 16.00 uur op het Museumplein.

Meer informatie daarover volgt binnenkort, maar reserveer deze middag alvast in je agenda. Het is belangrijk dat we als stralingsbewuste Nederlanders ons ook massaal gaan laten horen!

Onderstaand het (vertaalde) bericht dat Arthur Firstenberg, van de organisatie achter het 5G Space Appeal, gisteren publiceerde over de recente ontwikkelingen.

Wereldwijd protest tegen 5G

Op zaterdag 25 januari 2020 vinden in veel landen protesten plaats. Dit is de eerste wereldwijde protestdag tegen 5G. Er komen er nog veel meer, net zolang totdat onze stemmen worden gehoord en de bestraling van de aarde wordt gestopt. In de dagen voorafgaand aan 25 januari wordt het 5G Space Appeal, met meer dan 3.300 pagina’s met handtekeningen, persoonlijk aan veel regeringen overhandigd.

Het 5G Appeal is inmiddels ondertekend door 4.800 wetenschappers, 2.800 artsen, 770 imkers, 2.000 milieuorganisaties en 180.000 anderen uit 202 landen en gebieden.

Het Appeal roept de regeringen van de wereld op om de inzet van 5G te stoppen.
(Je kunt hier de Nederlandse tekst van het Appeal nalezen.)

Deze bedreiging voor het leven op aarde is urgenter dan klimaatverandering. Als we willen dat onze kinderen nog genoeg toekomst over hebben om klimaatverandering te kunnen bestrijden, dan moet onze samenleving stoppen met doen alsof radiogolven onschadelijk zijn en draadloze technologie veilig is. Dat is het niet. Het moet eindigen. Als u weer een vol en levendig leven wilt kunnen leiden, zonder de hulp van slaappillen, anti-angst medicijnen of antidepressiva; om te eten wat je wilt zonder het risico op diabetes of hartaandoeningen; om de grote groepen vogels en bijen hun populaties te zien herstellen, dan moet je je mobiele telefoons weggooien.

Je kunt een mobiele telefoon niet in de buurt van je lichaam houden (zelfs niet gedurende een paar minuten) zonder je zenuwstelsel en je cellen te beschadigen. Je kunt niet verwachten dat je een mobiele telefoon gebruikt zonder dat de hele draadloze infrastructuur ter wereld aanwezig is, inclusief alle torens en satellieten. De vraag naar draadloze communicatie en de inkomsten uit draadloze apparaten is enorm; het is wat 5G van brandstof voorziet en betaalt. Als we 5G willen stoppen, maar we onze mobiele telefoons niet willen opgeven, dan gaat het niet gebeuren en zullen we binnenkort geen planeet meer hebben om op te leven.

De publieke protesten zijn op 25 januari 2020 al gepland in:

Durban, Zuid-Afrika; Canberra en Sydney, Australië; Tokio, Japan; Turijn, Bologna, Ravenna en andere locaties in Italië; Londen, Edinburgh, Isle of Man en andere locaties in het Verenigd Koninkrijk; Washington, DC, New York City, Hawaii en andere locaties in de Verenigde Staten; Montreal, Toronto, Vancouver en andere locaties in Canada; en in België, Bermuda, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Finland, Duitsland, Hongarije, Ierland, Kenia, Malta, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Zweden en andere landen. De lijst groeit dagelijks. Informatie over evenementen in uw land, inclusief Facebook-pagina’s en e-mailcontacten, zijn beschikbaar op de Stop 5G International-website.

Gisteren werden nog eens 60 satellieten gelanceerd

Op maandag 6 januari 2020 om 21:19 uur lanceerde SpaceX nog eens 60 satellieten op een Falcon 9-raket uit Cape Canaveral, Florida. Dit brengt het aantal SpaceX-satellieten “Starlink” in een baan rond de aarde op 180. SpaceX is van plan om in de nabije toekomst 60 satellieten tegelijk te lanceren, tweemaal per maand. Het is van plan 5G vanuit de ruimte te leveren zodra ten minste 420 satellieten in een baan om de aarde zijn en de Federal Communications Commission haar aanvraag heeft goedgekeurd om een miljoen gebruikersapparaten aan het Amerikaanse publiek te verkopen. Tot op heden heeft de FCC die aanvraag (nog) niet goedgekeurd.

De ‘Cellular Phone Task Force’ heeft een samenvatting gepost waarin de satellietplannen van SpaceX en zeven andere bedrijven worden beschreven; hoe de satellieten worden geïntegreerd in het wereldwijde draadloze netwerk; en de verwachte effecten op gezondheid en milieu.

125 steden in Italië verzetten zich tegen 5G

‘Alleanza Italiana Stop 5G’ heeft op haar website een lijst gepubliceerd van 125 gemeenten in Italië die resoluties of verordeningen tegen 5G hebben aangenomen.

De Italiaanse astrofysicus Stefano Gallozzi organiseert een protest van de wetenschappelijke gemeenschap van Italië tegen de Starlink-satellieten van SpaceX omdat deze de waarnemingen van sterren door astronomen zullen verstoren, en vooral interfereren met radioastronomietelescopen. Gallozzi is ook de mede-beheerder van ‘Stop 5G Italia’, dat meer dan 10.000 leden heeft en helpt bij het organiseren van evenementen op 25 januari in Italiaanse steden.

Update over de federale rechtszaak in New Mexico

Van 2016 tot 2018 werkten ‘New Mexicans for Utility Safety’ samen met andere organisaties om in een groot deel van onze staat slimme meters te verslaan. Als gevolg hiervan zijn er geen slimme meters in de grote steden en omgeving van New Mexico.

In december 2018 heeft de ‘Santa Fe Alliance for Public Health and Safety’ een rechtszaak aangespannen tegen de stad Santa Fe, de staat New Mexico en de Verenigde Staten van Amerika bij de federale rechtbank. We vragen de rechtbank om te verklaren dat de wetten van de stad, de staat en de federale overheid die effectief 5G machtigen en het publiek het recht ontnemen om zichzelf te beschermen tegen schade aan hun gezondheid, eigendom en milieu, ongrondwettelijk zijn.

De briefing over onze motie voor een voorlopige voorziening, waarin we de rechtbank hebben gevraagd om te bevelen dat er geen antennes worden gebouwd op de trottoirs in Santa Fe vóórdat de rechtszaak heeft plaats gevonden, werd op 1 oktober 2019 afgerond. We wachten, net als de telecombedrijven, nu af ​​wat de rechtbank gaat doen. Tot nu toe zijn er in Santa Fe geen antennes op de trottoirs.

Persbericht over de Wereldwijde Protestdag

Er is op 6 januari 2020 een persbericht over de Wereldwijde Protestdag op de website van Stop 5G International geplaatst. Download het, vertaal het en stuur het vóór 25 januari naar lokale en nationale kranten en andere media in uw land.

Arthur Firstenberg, Administrator
International Appeal to Stop 5G on Earth and in Space

Update 17-01-2020: Programma 5G Protestmars op 25 januari in Amsterdam

Lees ook:
> Ruim duizend mensen demonstreren in Den Haag tegen 5G
> Artsen protesteren tegen 5G in Stuttgart – Hoog tijd voor actie in Nederland!
> Landelijke petitie STOP 5G ingediend bij de Tweede Kamer
> Internetsatellieten gaan zorgen voor wereldwijde electrosmog vanuit de ruimte
> Compilatie van acties tegen 5G die afgelopen jaar wereldwijd plaats vonden (YouTube)


Waardeer je deze website?
Overweeg dan ook eens om een donatie te doen, zodat de website ook in de toekomst kan blijven bestaan.